avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
boboc a scris:

leon_cosmin a scris:

La multi ani !
Cate ore pe zi va propuneti sa invatati, si ce metoda de invatat aplicati( lectura ,conspect, scheme)??

Eu merg pe varianta 3 ore pe zi / 7 zile si pe o invatare deocamdata logica si urmeaza sa fixez la urmatoarea parcurgere intr-un mod mai temeinic ceea ce am parcurs in detaliu, e un timp scurt oricum dar nu as putea sari peste nimic si discutasem cu o avocata care a spus ca timpul de invatare trebuie sa echivaleze cu o luna dintr-un capat in celalalt adunate orele de studiu asadar nu ar fi suficient :wassat: dar facem cat se poate. Important e sa nu renunt si sper sa se mai iveasca si alte ocazii pentru invatat dupa orele de munca :coffee:

Bafta multa ,rabdare , daruire , vointa si putere de concentrare

In ceea ce priveste modul( metoda de invatare ) ,daca te ajuta timpul , eu fac un rezumat urmat de schema partii pe care am iinvatat-o si o recitire a partii pe care tocmai am conspectat-o...sambata si duminica recitesc totul ca pe o lectura si ma axez pe partile importante sau neintelese...ca timp acordat invatarii...zilnic vreau sa invat 4 ore in primele 3-4 luni si 6-8 ore in ultimile, posibil in ultima luna si mai mult . Am si avantajul ( desi nu este ) ca momentan somez.....urat rau sa fii asa..Pana la examen sper sa parcurg materia de cel putin 3 ori...Ma intereseaza daca voi ati facut un calcul al nr de pagini care trebuie citie la fiecare materie ( din cursuri si tratate nu sinteze )...din calculul meu la penal 2200-2500 pagini si la civil 3500-4000 ( daca iei in calcul si codurile comentate)- un calcul grosso modo- ( nu stiu daca are relevanta nr total de pagin ce trebuiesc citite imp. e cu ce ramai in cap ) nr de pagini e bine de stiut ca sa-ti faci un plan de invatat pe zile
boboc ai pm
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
leon_cosmin, utilizator

Imi mai poate spune cineva,va rog,daca practica(in cadrul unui cabinet de avocatura/indrumarea unui avocat) facuta inainte de absolvirea examenului de primire in profesie este luata in considerare si inclusa in perioada de stagiu?

Nu,nu este inclusa in perioada de stagiu. Chiar daca faci practica inainte de a promova examenul,tot 2 ani de stagiatura vei face.
Dar poate fi si un avantaj in sensul ca asa iti poti gasi mai repede un avocat indrumator,poate chiar de la cabinetul unde ai facut practica.
Buna seara si La multi ani! Va doresc tuturor un an plin de satisfactii, sa aveti multa forta si putere de concentrare maxima. Este un an important si trebuie tratat ca atare. Cat priveste modalitatea si timpul de invatare, eu pot sta si zece ore fara sa raman cu nimic sau o ora si sa raman cu foarte mult. Importanta nu este perioada de timp care o aloci invatatului, ci eficienta cu care inveti. Apreciez varianta cu conspectatul si repetatul din aproape in aproape, insa nu trebuie sa uitati de odihna, care este foarte importanta. Pentru a putea face performanta trebuie sa-ti dozezi efortul pentru sprintul final. Asa ca, sa purcedem la activitatea de noul an. Va intreb daca la civil invatati dupa Noul Cod. Firesc ar fi sa "da", si cred ca asta voi face si eu, mai ales ca urmarind blogul domnului Crisit Danilet, acesta afirma la un moment dat ca examenul la INM se va desfasura dupa reglementarile in vigoare. Ma intereseaza in mod prioritar, deoarece civilul pentru mine este o mare problema, din acest punct de vedere.
Misha80 a scris:

Buna seara si La multi ani! Va doresc tuturor un an plin de satisfactii, sa aveti multa forta si putere de concentrare maxima. Este un an important si trebuie tratat ca atare. Cat priveste modalitatea si timpul de invatare, eu pot sta si zece ore fara sa raman cu nimic sau o ora si sa raman cu foarte mult. Importanta nu este perioada de timp care o aloci invatatului, ci eficienta cu care inveti. Apreciez varianta cu conspectatul si repetatul din aproape in aproape, insa nu trebuie sa uitati de odihna, care este foarte importanta. Pentru a putea face performanta trebuie sa-ti dozezi efortul pentru sprintul final. Asa ca, sa purcedem la activitatea de noul an. Va intreb daca la civil invatati dupa Noul Cod. Firesc ar fi sa "da", si cred ca asta voi face si eu, mai ales ca urmarind blogul domnului Crisit Danilet, acesta afirma la un moment dat ca examenul la INM se va desfasura dupa reglementarile in vigoare. Ma intereseaza in mod prioritar, deoarece civilul pentru mine este o mare problema, din acest punct de vedere.

Da, dupa Noul Cod invat.
la multi ani tuturor, apropo de modalitatea de invatat eu i-am dat 12 ore pe zi 3 luni ptr sesiunea oct 2011 degeaba .......si inca o treaba la care ma gandesc cu tristete nu cred ca se va org ses, i n feb am inteles ca barourile deja au un rasp oficial de la inppa de org a ex unic national in ultimul trim. al anului.....imi intareste convingerea lipsa unui comunicAT PUBLICat pe site-uri (inppa, unbr si barouri locale) cu info despre existenta unei sesiuni in feb ce daca ar fi existat ar fi trb anuntata in prealabil cu 60 zile cfm regulam.dar poate ma insel eu totusi oricum pe cta incerc eu sa sun maine sa vad ce info obt.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)