avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
graciela pe 8 octombrie 2012 se da pana atunci burta pe carte :)
Buna ziua si la Multi ani pentru noul an !

Va rog sa imi spuneti si mie , voi de unde va documentati pentru spete , aveti carti ceva sau de pe internet ?
Eu m-am tot uitat pe internet si am mai gasit siteuri unde mai sunt spete , dar ma refer daca aveti vreo carte ceva cu rezolvari spete in genul celor care s-au dat la examen anul acesta .
Multumesc , o zi buna si spor la invatat la toti .
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
maxj, utilizator
Am reusit sa urmaresc toate cele 34 de pagini si sa notez bibliografia sugerata. Momentan am facut o selectie doar pentru materiile de drept penal si de procedura penala, acestea fiind primele pe care le voi invata. Sper ca pana voi termina de studiat penalul, sa se finalizeze cat de cat confuzia creata de noul cod civil si sa se actualizeze doctrina privind aceasta materie.

Momentan lista de bibliografie pentru penal si procedura penala se prezinta cam asa:

Penal si procedura penala

Tratate, manuale, cursuri universitare:
• Drept penal roman. Partea generala. Editia a VII-a; Mitrache; Universul juridic – 48 RON
• „Drept penal - Partea speciala”; Sergiu Bogdan; 01.02.2009; Universul Juridic; - 40 RON
• Drept procesual penal - Curs universitar - Editia a II-a, revazuta si adaugita; Lorincz; Universul Juridic; 1.1.2010; - 48 RON (o detin)
• Tratat de procedura penala. Partea generala Editia a II-a, revazuta si adaugita; Neagu; Universul Juridic; 1.1.2010 – 80 RON
• Tratat de procedura penala. Partea speciala Editia a II-a, revazuta si adaugita; Neagu; Universul Juridic; 1.5.2010 – 80 RON

Total: 296 RON

Sinteze, grila, spete, caiete de seminarii, culegeri de practica judiciara:
• Sinteze si grile „Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia 3”; Udroiu Mihail ; 68 ron => are in vedere noul cod civil de la 1 oct.
• Sinteze si grile. „Procedura penala. Partea generala. Partea speciala. Editia 2”; Udroiu Mihail ; 68 ron => are in vedere noul cod civil de la 1 oct.
• Teste grila. „Drept penal si procedura penala”; Udroiu Mihail; Universul Juridic; 10.06.2011 – 55.20 RON
• Teste grila. „Drept penal. Drept procesual penal - Teste grila pentru examene de an si examenul de licenta, Editia a VI-a revazuta si adaugita”; Filipas, Mitrache, Cioclei, Crisu, Bulai, Mitrache, Lefterache, Rotaru; Universul Juridic; aprilie 2008 – 35 RON
• Culegere . „Drept penal roman. Partea generala - Culegere de probleme din practica judiciara pentru uzul studentilor - Editia a VI-a, revazuta si adaugita” ; Cstin Mitrache; Cristian Mitrache; Bulai; Lefterache; Universul juridic; 40 RON (o detin)
• Caiet seminar. „Drept procesual penal - Mapa de seminarii”; Neagu; Universul Juridic; 1.5.2010 – 47.20 RON (o detin)
• Caiet seminar. „Drept penal. Partea speciala - Caiet de seminar”; Sergiu Bogdan; Universul Juridic; 19.10.2010; - 15.20 RON

Total: 328.6 RON

Deocamdata nu am avut sansa sa rasfoiesc vreuna dintre cartile enumerate (exceptie cele doua pe care le posed), abia maine voi incepe vanatoarea. Ramane de vazut daca testele grila drept penal si procedura penala sunt identice cu cele doua de sinteze si grile, toate trei ale lui Udroiu.
Probabil ca o sa abuzez de sintezele lui Udroiu, dupa fiecare capitol ori subcapitol, dupa caz, voi elabora scheme si intrebari cu raspuns, apoi voi rezolva grile si spete; iar cand voi intampina dificultati, voi consulta tratatele, manualele ori cursurile.

:help:Spuneti-mi va rog ce parere aveti de bibliografia selectata de mine, daca-mi lipseste ceva, ori daca recomandati ca o anumita carte sa fie eliminata din lista.

:help:Nu am inteles pana la urma cum se desfasoara examenul de primire in profesia de avocat, sunt 2 etape de examinare pana la urma? Mai intai examen tip grila, apoi sinteza + spete? Dupa absolvirea examenului de admitere, mai este un examen pentru INPPA? Ori inscrierea in INPPA se face in baza admiterii in profesia de avocat?

Acum ca m-am linistit cu civilul si ne-avand material de studiu pentru penal pana maine, sa continui cu lucrarea de licenta - Uzucapiunea #-o
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Sergiu_Ghita, utilizator
maxj a scris:

Buna ziua si la Multi ani pentru noul an !

Va rog sa imi spuneti si mie , voi de unde va documentati pentru spete , aveti carti ceva sau de pe internet ?
Eu m-am tot uitat pe internet si am mai gasit siteuri unde mai sunt spete , dar ma refer daca aveti vreo carte ceva cu rezolvari spete in genul celor care s-au dat la examen anul acesta .
Multumesc , o zi buna si spor la invatat la toti .

In librarii, te poti uita dupa asa numitele "caiete de seminarii" (sau mape), "culegeri de probleme din practica judiciara", "culegeri de spete", ori "practica judiciara" pentru jurisprudenta

Biblioteca mea contine doar o culegere de spete momentan (si va fi adaugita cu cele din raspunsul anterior):
Drept procesual civil. teste grila si spete pentru examene. Gabriel boroi, Gabriela raducan, hamangiu 2009

Cauta pe site-ul CH beck, hamangiu sau universul juridic dupa cuvantul cheie "spete".
Multumesc mult pentru raspuns Sergiu_Ghita , o zi buna .

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)