Bine ar fi daca s-ar incumeta sa ne informeze din timp cu privire la tematica de examen, mai ales la civil. Sau macar sa se decida si sa dea publicitatii aceasta decizie. Ca nu e asa usor sa te pui la curent cu toate modificarile dintr-o lege de o asa mare intindere, nemaipunand la socoleala chichitele si ascunzisurile, pe care chiar si cei cu exeprienta abia le descifreaza.
boboc a scris:
Hello, just as a double check, din ceea ce se gaseste pe site-ul INPPA, cursurile INPPA nu ar fi obligatorii. :) Asadar sunt ... la optiunea fiecarui stagiar.. Asa as crede ..:hm:
<<Cursurile Institutului Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (I.N.P.P.A.) se adresează avocaţilor stagiari, această calitate fiind singura condiţie pentru a completa o cerere de înscriere.
Înscrierea la cursurile I.N.P.P.A. nu este obligatorie. În paralel continuă să funcţioneze forma clasică de pregătire, cu stagiu de 2 ani, încheiat cu examenul de definitivare în profesie.În prezent, cei care vor urma cursurile I.N.P.P.A. vor beneficia de susţinerea examenului de definitivat în cadrul Institutului, dobândind calitatea de avocat definitiv în urma promovării acestui examen. Pentru susţinerea examenului de definitivat se va percepe o taxă separată, conform procedurii obişnuite. În viitor, absolvirea cursurilor I.N.P.P.A. va echivala cu definitivarea în profesia de avocat, fără a mai fi nevoie de susţinerea examenului de definitivat, continuând însă să funcţioneze şi sistemul clasic de pregătire a avocaţilor stagiari.>>
sursa
[ link extern ]
Se pare ca cei de la INPPA nu si-au actualizat de ceva vreme site-ul. intre timp,legea si statutul profesiei au fost modificate si republicate,iar urmarea cursurilor INPPA de catre avocatii stagiari a devenit obligatorie.
Art. 23 alin. (2) din Legea 51:
"(2) Avocatii stagiari, dupa inscrierea in barou, au obligatia sa urmeze cursurile Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, in perioada de stagiu. "
[ link extern ]
.... nu prea am urmarit discutiile de pe forum, insa am si eu o intrebare.... pt admiterea la barou va trebui sa invatam dupa alte cursuri? ma refer la faptul ca s-au schimbat codurile? imi puteti da ceva sfaturi? multumesc...
Deocamdata doar Codul Civil este nou (a intrat in vigoare la 1 Octombrie 2011).
Nu se stie daca examenul de admitere in barou de anul acesta se va da sau nu dupa Noul Cod Civil.
Celelalte coduri (Codul penal,procedura penala si CPC) au fost modificate si ele destul de mult prin legea nr. 177/2010,legea nr. 202/2010 (Mica Reforma) si legea 71/2011 (l;egea de punere in aplicare a Codului Civil).