avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!

Bine ar fi daca s-ar incumeta sa ne informeze din timp cu privire la tematica de examen, mai ales la civil. Sau macar sa se decida si sa dea publicitatii aceasta decizie. Ca nu e asa usor sa te pui la curent cu toate modificarile dintr-o lege de o asa mare intindere, nemaipunand la socoleala chichitele si ascunzisurile, pe care chiar si cei cu exeprienta abia le descifreaza.

Asa ar fi normal si corect,insa pana acum nu s-a gandit nimeni la asta. Codul civil este o lege foarte importanta,de invatat este foarte mult,iar modificarile nu sunt nici ele putine.
E aiurea sa te apuci de studiat dupa NCC ca mai apoi sa fii anuntat ca tot dupa cel vechi se da examenul...Lipsa de organizare,de interes...;)
@luiza thanx. Acele numere de tel pare ca nu sunt updatate nici ele dar,,, examenul e primul. As dori sa comand esentialul pentru pregatirea la partea de spete. Grilele ar fi poate dupa parcurgerea intregului material de mare folos, asadar ce ati recomanda la spete pentru toat materiile? Multumesc din nou..

luiza2008 a scris:

boboc a scris:

Hello, just as a double check, din ceea ce se gaseste pe site-ul INPPA, cursurile INPPA nu ar fi obligatorii. :) Asadar sunt ... la optiunea fiecarui stagiar.. Asa as crede ..:hm:

<<Cursurile Institutului Naţional Pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (I.N.P.P.A.) se adresează avocaţilor stagiari, această calitate fiind singura condiţie pentru a completa o cerere de înscriere.

Înscrierea la cursurile I.N.P.P.A. nu este obligatorie. În paralel continuă să funcţioneze forma clasică de pregătire, cu stagiu de 2 ani, încheiat cu examenul de definitivare în profesie.În prezent, cei care vor urma cursurile I.N.P.P.A. vor beneficia de susţinerea examenului de definitivat în cadrul Institutului, dobândind calitatea de avocat definitiv în urma promovării acestui examen. Pentru susţinerea examenului de definitivat se va percepe o taxă separată, conform procedurii obişnuite. În viitor, absolvirea cursurilor I.N.P.P.A. va echivala cu definitivarea în profesia de avocat, fără a mai fi nevoie de susţinerea examenului de definitivat, continuând însă să funcţioneze şi sistemul clasic de pregătire a avocaţilor stagiari.>>

sursa

[ link extern ]

Se pare ca cei de la INPPA nu si-au actualizat de ceva vreme site-ul. intre timp,legea si statutul profesiei au fost modificate si republicate,iar urmarea cursurilor INPPA de catre avocatii stagiari a devenit obligatorie.

Art. 23 alin. (2) din Legea 51:

"(2) Avocatii stagiari, dupa inscrierea in barou, au obligatia sa urmeze cursurile Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, in perioada de stagiu. "
[ link extern ]

.... nu prea am urmarit discutiile de pe forum, insa am si eu o intrebare.... pt admiterea la barou va trebui sa invatam dupa alte cursuri? ma refer la faptul ca s-au schimbat codurile? imi puteti da ceva sfaturi? multumesc...

Deocamdata doar Codul Civil este nou (a intrat in vigoare la 1 Octombrie 2011).
Nu se stie daca examenul de admitere in barou de anul acesta se va da sau nu dupa Noul Cod Civil.
Celelalte coduri (Codul penal,procedura penala si CPC) au fost modificate si ele destul de mult prin legea nr. 177/2010,legea nr. 202/2010 (Mica Reforma) si legea 71/2011 (l;egea de punere in aplicare a Codului Civil).

mi-e imi este foarte clar ca examenul se va da din NCC
Salutare...
Stie cineva daca gasesc pe undeva pe net cursul de parte generala a lui Beleiu? Merci frumos.
Bafta multa si spor maxim :D
Vedeti daca va ajuta acest link
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Examen admitere barou satelix satelix Am citit cu interes tot ce s-a discutat pe acest forum si trebuie sa recunosc ca admiterea in barou este o mare bataie de cap......:)Am terminat si eu anul ... (vezi toată discuția)