avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
Tina86 a scris:

Buna tuturor si La multi ani! Din cate am citit in comentariile scrise de voi, trebuie sa mai asteptam ceva pana vor aparea tratatele de drept civil potrivit NCC. Am vazut pe niste siteuri ca au aparut deja de la editura Universul Juridic "Contracte speciale" de Florin Motiu si "Drepturile reale principale" autor Spanu Dan Stefan. Voi ce parere aveti despre ele? Ma tot uit sa fac rost si de Partea generala, Persoanele, TGO, Succesiuni.. Si eu cred ca ma apuc intai de drept penal sau procedura penala, pana se mai limpezeste cu dreptul civil. Inca ceva..tinand cont ca Noul Cod de Procedura Civila va intra in vigoare la 1 iunie 2012, credeti ca va fi intra in programa de admitere oct 2012? Atata lipsa de interes nu am vazut... Tinand cont cate modificari s-au facut in legislatie, programa ar fi trebuit sa apara la inceputul anului. Cum a postat si cineva mai sus, nu ne apucam sa invatam, de exemplu, dupa materia din NCC, si pe urma sa aflam ca trebuia tot dupa cea veche (desi ma indoiesc,dar oricum, e altceva cand stim ca este oficial).

La multi ani si tie! :)
Uite si aici cateva carti conform NCC:
[ link extern ]

Eu una nu am rasfoit cartile de care spui,desi le-am vazut in librarii si deci nu am idee cat sunt de bune/complete. Indicat ar fi sa alegem lucrarile unor autori "clasici" in domeniu,cum este prof. G. Boroi. Parerea mea,pana la urma fiecare alege ce vrea.
Am luat eu o carte despre NCC Note Corelatii Explicatii,semnata de o legiune de autori,dar nu e cine stie ce. Si mai costa si mult.

Nu,nu cred. Nu are cum sa introduca in programa de examen NCPC,presupunand ca acesta va intra in vigoare in iunie. ;)
Da,este altceva sa stim in mod oficial: vechi sau nou. Ce este asa de greu sa dea un anunt in acest sens?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
luiza2008, utilizator
luiza2008 a scris:

Da,este altceva sa stim in mod oficial: vechi sau nou. Ce este asa de greu sa dea un anunt in acest sens?

Unde ar mai fi suspansul?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Sergiu_Ghita, utilizator
Da,si eu sunt de parere ca cel mai bine mergem pe mana "clasicilor", problema este ca pana acum nu am vazut sa fi aparut ceva. Sper sa se editeze totusi cat de curand, pentru ca este vorba de civil totusi. Este o materie dificila, multa, si tinand cont si de modificarile aduse de noul cod,vom avea nevoie de timp ca sa acumulam toata materia. Sper din suflet sa nu intre si NCPC pt examen, ar fi chiar inuman. Oricum,parerea mea,si nu cred ca sunt singura, detaliile acestea despre materia care o avem de invatat trebuie publicate cat mai curand, din cauza noilor coduri. Anii trecuti era cu totul alta situatie, cand materia era aceeasi, erau doar mici modificari in coduri, si fiecare stia din programa de la examenul anterior ce are de invatat. Am intrebat un avocat daca are idee cam cand apare programa, tinand cont de intrarea NCC in vigoare, si mi-a zis cum ca in ianuarie se asteapta, dar eu sincer nu cred. Nu stiu de unde a aflat/auzit acest lucru.
A aparut cursul de drept civil (conform noului cod) - Partea generala al domnului Boroi Gabriel si al doamnei Carla Alexandra Anghelescu. Din surse sigure, Persoanele apar in vara.

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Villy1liv Villy1liv, Consilier juridic
salutare...imi poate spune cineva cind e urmatoarea admitere?
nu am timp sa caut prin forum.(poate sa mai discutat)
mersi

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)