avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
O intrebare ( mai ales pentru luiza2008-am observat ca ea este la curent cu cartile):
Se merita cumparat Codul de procedura penala comentat de Dl . Volonciu ( ed Hamangiu)

~ Conținut șters la cerere ~
Rosse a scris:

@leon_cosmin si eu am in plan sa-mi iau codul adnotat al lui neagu si Damaschin , precum si Codul de procedura al lui Volonciu... Am vazut ca sunt vreo 5 vol(cam scump ce-i drept)...deci trebuie sa fie f bine explicat, oricum este un autor pe care eu personal as vrea sa il citesc. Nu stiu cine a zis acum ceva vreme pe forum ca i-a fost f util Volonciu pt admiterea la INM.... Acum nu stiu, dar e updatat pe Lg 202? Eu am vazut ca sunt vreo 5 - 6 volume.... pe procedura penala...
Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai trimite un link privind cartea respectiva....:)

NU ESTE UPDATAT PE LEGEA 202 ...ultima editie este din 2007
[ link extern ]
leon_cosmin a scris:

O intrebare ( mai ales pentru luiza2008-am observat ca ea este la curent cu cartile):
Se merita cumparat Codul de procedura penala comentat de Dl . Volonciu ( ed Hamangiu)

Prof. Volonciu este unul din cei mai recomandati si un "clasic" in materie de procedura penala.
Eu nu am acest cod,dar din ce am citit in forum,multi spun ca este ok,bine explicat s.a.m.d.
Daca vrei ceva actualizat,poti sa mai astepti putin ca trebuie sa apara editia a III-a a CPP adnotat,de Neagu si Damaschin:

[ link extern ]

Orice ti se pare bun si ti se potriveste, e ok pentru invatat. Doar sa stii unde sa actualizezi in privinta cartilor mai vechi. Tu alegi! :)

Rosse a scris:

Una din conditiile concursului cu conexitate etiologica este ca ambele infractiuni sa fie savarsite cu intentie. Intrebarea e: ce fel de intentie se poate retine la acest tip de concurs? Doar directa sau poate fi si eventuala?
Mentionez ca stiu opinia d-lui Udroiu : sustine ca aici se retine doar intentia directa
Streteanu: "ambele infractiuni sa fie savarsite cu intentie" - eu de aici inteleg ca ar putea fi retinuta si intentia eventuala..
.Explicatiile lui Dongoroz: "atat infractiunea mijloc, cat si infractiunea scop trebuie sa fie infractiuni intentionate" - deci si in opinia lui, poate fi retinuta intentia indirecta.

Rezulta : Udroiu a gresit cand a zis ca se retine doar intentia directa?!

Care este opinia voastra?

Buna seara, as spune aici ca e vorba de intentie directa si aceasta pentru ca se comite prima infractiune vadit in scopul savarsirii celei de-a doua. De altfel din definitia concursului cu conexitate etiologica autorii deduc ca hotararea de a fi savarsite e anterioara comiterii ambelor infractiuni ( Mitrache p275; Fodor p243-247 )

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)