@leon_cosmin si eu am in plan sa-mi iau codul adnotat al lui neagu si Damaschin , precum si Codul de procedura al lui Volonciu... Am vazut ca sunt vreo 5 vol(cam scump ce-i drept)...deci trebuie sa fie f bine explicat, oricum este un autor pe care eu personal as vrea sa il citesc. Nu stiu cine a zis acum ceva vreme pe forum ca i-a fost f util Volonciu pt admiterea la INM.... Acum nu stiu, dar e updatat pe Lg 202? Eu am vazut ca sunt vreo 5 - 6 volume.... pe procedura penala...
Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai trimite un link privind cartea respectiva....:)
O intrebare ( mai ales pentru luiza2008-am observat ca ea este la curent cu cartile):
Se merita cumparat Codul de procedura penala comentat de Dl . Volonciu ( ed Hamangiu)
Una din conditiile concursului cu conexitate etiologica este ca ambele infractiuni sa fie savarsite cu intentie. Intrebarea e: ce fel de intentie se poate retine la acest tip de concurs? Doar directa sau poate fi si eventuala?
Mentionez ca stiu opinia d-lui Udroiu : sustine ca aici se retine doar intentia directa
Streteanu: "ambele infractiuni sa fie savarsite cu intentie" - eu de aici inteleg ca ar putea fi retinuta si intentia eventuala..
.Explicatiile lui Dongoroz: "atat infractiunea mijloc, cat si infractiunea scop trebuie sa fie infractiuni intentionate" - deci si in opinia lui, poate fi retinuta intentia indirecta.
Rezulta : Udroiu a gresit cand a zis ca se retine doar intentia directa?!
Care este opinia voastra?