1. corect este INVESTITcu i.
Depinde. Sunt doau verbe diferite "a investi" si a "învesti" userul nu a spus la ce se refera,concret.
Conform DEX
INVESTÍ, investesc, vb. IV. Tranz. A plasa, a aloca, a cheltui un fond, un capital, diverse mijloace materiale într-o întreprindere; a face o investiție. – Din fr. investir, lat. investire.
si
ÎNVESTÍ, învestesc, vb. IV. Tranz. A acorda cuiva în mod oficial un drept, o autoritate, o demnitate, o atribuție: (în evul mediu) a da cuiva învestitura. – Din fr. investir, lat. investire.
:)
luiza2008 a scris:
Depinde. Sunt doau verbe diferite "a investi" si a "învesti" userul nu a spus la ce se refera,concret.
Conform DEX
INVESTÍ, investesc, vb. IV. Tranz. A plasa, a aloca, a cheltui un fond, un capital, diverse mijloace materiale într-o întreprindere; a face o investiție. – Din fr. investir, lat. investire.
si
ÎNVESTÍ, învestesc, vb. IV. Tranz. A acorda cuiva în mod oficial un drept, o autoritate, o demnitate, o atribuție: (în evul mediu) a da cuiva învestitura. – Din fr. investir, lat. investire.
:)
Luiza am editat mesajul pentru ca nu gaseam pe tastatura caciulita si ulterior am gasit > in loc de "adevarata" caciulita. :) Banuiesc ca el s-a referit la I>nvestirea cu formula executorie. corecte sunt ambele forme,
note.corelatii. explicatii de la ch beck ,ce parere aveti?
gabriel boroi partea generala conform noului cod civiL? pe hamangiu.ro am gasit doar editia a 4 a dupa vechi cod ,care este noua?ai un link,te rog?mersi