avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
buna tuturor...
sunt mai nou intrat pe forum si nu am reusit sa parcurg toate discutiile....se pare ca de la inceput v-ati axat pe un ajutor reciproc in ceea ce priveste pregatirea voastra pentru admiterea in barou....este un lucru extraordinar
as avea si eu cateva intrebari...cum ar fi:
-va pregatiti pentru sesiunea din primavarea aceasta( daca s-a organizat una acuma in februarie)?
-in toamana anului trecut examenul a fost tip grila?
-urmatorul examen in ce perioada se va sustine?

si ca o rugaminte ....spuneti-mi si mie nume de autori dupa care va pregatiti pt. fiecare materie....va multumesc
Buna,
Referitor la faptul ca infractiunea de furt calificat o absoarbe ce cea de violare de domiciuliu, vreau sa te intreb, In cazul furtului prin accesul faptuitorului la un bun mobil aflat sub sigiliu (care avea rolul de a proba faptul ca obiectul/bunul mobil nu a fost "violat"), fapta poate constitui eventual infractiunea de rupere de sigilii (art. 243 C.P.) in concurs cu furtul?
Daca da, de ce nu ar fi concurs si in cazul art 209 alin 1 lit i si art. 192?
Intreb lucrurile acestea pentru ca observ pareri diferite in carti in functie de autor!
Eu una cred ca nu poate fi vorba de concurs intre furt si rupere de sigilii ci mai degraba de furt si sustragerea de sub sechestru, dar si in acest caz consider ca exista o absortie naturala a infractiunii de sustragere de sub sechestru (art.244 CP) deoarece scopul este furtul. Exista sustragere de sub sechestru simpla in cazul in care cel care ia bunul aflat sub sechestru este chiar proprietarul bunului.
mariustf a scris:

buna tuturor...
sunt mai nou intrat pe forum si nu am reusit sa parcurg toate discutiile....se pare ca de la inceput v-ati axat pe un ajutor reciproc in ceea ce priveste pregatirea voastra pentru admiterea in barou....este un lucru extraordinar
as avea si eu cateva intrebari...cum ar fi:
-va pregatiti pentru sesiunea din primavarea aceasta( daca s-a organizat una acuma in februarie)?
-in toamana anului trecut examenul a fost tip grila?
-urmatorul examen in ce perioada se va sustine?

si ca o rugaminte ....spuneti-mi si mie nume de autori dupa care va pregatiti pt. fiecare materie....va multumesc

Nu exista sesiune in februarie
Se da grila (100 intrebari) test eliminatoriu, trebuie facute 70 de grile care le corecteaza calculatorul. Grilele sunt din OEPA, DC, DPC, DP si DPP. Apoi care trec de grila vor sustine 2 examene scrise la DP/DPP si DC/DPC in care sunt subiecte de teorie si spete.
Examenul incepe in 8 octombrie

Drept penal
F. STRETEANU-Drept penal partea generala
C.Mitrache, C.Mitrache-Drept penal partea generala
T. TOADER-Drept penal partea speciala
Drept procesual penal.
I.Neagu-Tratat de drept procesual penal, partea generala
I. Neagu-Tratat de drept procesual partea speciala
mai am si ceva cursuri mai vechi de la Mateut care dupa parerea e mea e foarte bun pe procedura penala
Drept procesual civil
I. Les-Tratat de drept procesual civil
I. Deleanu-Tratat de drept procesual civil, vol I si II
Drept civil
G. Boroi-Drept civil partea generala, persoanele
L. Pop-Drept civil Drepturi reale
C. Statescu, C. Birsan-Drept civil. Teoria generala a obligatiilor.
L. Pop-Tratat de drept civil. Obligatiile. Regimul juridic general
L. Pop-Tratat de drept civil. Obligatiile. Contractul
Fr. Deak-Drept civil. Contracte speciale
Fr. Deak-Drept civil. Succesiuni
andreeas1 a scris:

Eu sunt de parere ca este concurs, deoarece se poate realiza furtul 209 lit i si fara a savarsi si infractiunea de violare de domiciliu. Eu invat in paralel din Udroiu ,care sustine concursul intre cele doua si Dobrinoiu care sustine absortia infractiunii de violare de domiciliu. in situatia aceasta era bun un RIL :(
EDIT
alexandru boroi - În practica judiciară s-a constatat că în multe cazuri pătrunderea fără drept în locuinÑa unei persoane se face cu scopul săvârsirii altor infracÑiuni (furt, viol,
tâlhărie). În asemenea cazuri, va exista un concurs de infracÑiuni, afară de cazul
prevăzut de art. 209 lit. i) C.pen. – furtul săvârsit prin efracÑie, escaladare ori folosirea
fără drept de chei adevărate ori mincinoase când, existând o absorbÑie naturală,
violarea de domiciliu îsi pierde autonomia si este absorbită de furt. indicand ca sursa C.S.J., secÑia penală, decizia nr. 1016/1995, Dreptul nr. 1/1996, p. 144; C. Căsuneanu,
Noi argumente privind absorbirea infracÑiunii de violare de domiciliu în infracÑiunile de furt si
tâlhărie, Dreptul nr. 9/2004, p. 177.

In doctrina parerile sunt impartite si nici practica judiciara nu ne ajuta prea mult,fiind neunitara in cazul discutat. Cum ai spus,un RIL ar fi foarte indicat. Sa speram ca nu va fi nicio speta de genul acesta. :)

Drept procesual civil
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II
2. Gabriel Boroi, V.M. Ciobanu,Traian Cornel Briciu - Drept procesual civil. Curs selectiv. Teste grila. Editia a V-a

Drept penal
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Drept penal. Partea generala. Partea speciala.

Drept procesual penal
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala
3. Mihail Udroiu - Procedura penala. Partea generala. Partea speciala

Drept civil
1. Curs de drept civil. Partea generala - Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu
2. Institutii de drept civil in reglementarea noului Cod civil - Partea generala, drepturi reale, obligatii, contracte, succesiuni - Gabriel Boroi, Liviu Stanciulescu
3. Drept civil. Persoanele in reglementarea noului Cod civil - Ovidiu Ungureanu, Cornelia Munteanu
4. Curs de Drept civil. Succesiuni conform Noului Cod civil - Liviu Stanciulescu

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)