avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... ADMITERE BAROU 2012
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

ADMITERE BAROU 2012

Inițiez un nou subiect în legătură cu viitorul concurs de admitere în barou, deși cel din 2011 nici nu s-a terminat. Însă, dat fiind faptul că intenționez să am in vedere participarea și la concursul din 2012, nutresc speranța că ne vom aduna o mână de utilizatori pentru a dezbate toate problemele cu care ne confruntăm în tratarea materiei pentru examen, și, cu siguranță nu vor fi puține. Multă baftă celor ce susțin mâine următoarea probă, iar celorlalți ”sus, pe cai!” că avem multă treabă!
marciuc si aceasta carte [ link extern ]
marciuc a scris:

note.corelatii. explicatii de la ch beck ,ce parere aveti?
gabriel boroi partea generala conform noului cod civiL? pe hamangiu.ro am gasit doar editia a 4 a dupa vechi cod ,care este noua?ai un link,te rog?mersi

Eu am "Note. Corelatii. explicatii",dar nu este cine stie ce carte. Nu prea se merita sa o cumperi. Parerea mea.
;)
Voi ce parere aveti despre urmatoarea controversa :
- furt calificat art 209 lit i care absoarbe infractiunea de violare de domiciliu art 192 si
-furt calificat prin efractie art 209 lit i in concurs real cu violarea de domiciliu art 192.?!
buna.imi poti trimite si mie te rog un mail. anisiavulpoiu@yahoo.com. multumesc:)
andreeas1 a scris:

Voi ce parere aveti despre urmatoarea controversa :
- furt calificat art 209 lit i care absoarbe infractiunea de violare de domiciliu art 192 si
-furt calificat prin efractie art 209 lit i in concurs real cu violarea de domiciliu art 192.?!

Parerea mea ar fi ca In cazul savarsirii unui furt prin efractie, exista o singura infractiune – complea - de furt calificat, violarea de domiciliu fiind absorbita in continutul acesteia.

iata ce spune si practica:
Decizia penala C.S.J. nr. 1085/2003

"
Probele administrate in cauza confirma vinovatia inculpatului pentru infractiunea de furt calificat prevazuta de art. 208 alin. (1) si art. 209 alin. (1) lit. i) C. pen.
Furtul calificat prin efractie in modalitatea prevazuta de art. 209 lit. i) C. pen., este o infractiune complexa care absoarbe infractiunea de violare de domiciliu, astfel ca in conformitate cu art. 334 C. proc. pen., urmeaza a dispune schimbarea incadrarii juridice a faptelor din infractiunile de furt calificat si violare de domiciliu, cu care a fost investita instanta prin rechizitoriu, in infractiunea prevazuta de art. 208 alin. (1) si art. 209 alin. (1) lit. i) C. pen.
(...)"

"Discutii pe aceeasi tema:

www.avocatnet.ro/content/for...

[ link extern ] /

Si totusi nu sunt sigura pentru ca furtul prin efractie nu e incriminat la 209 lit i) intr-o "locuinta".
Daca ar scrie in acel articol "locuinta", ca si la talharie de exemplu, ar fi absorbita violarea de domiciliu. Dar daca nu scrie la furt decat "patrundere prin efractie", inseamna ca poate fi in orice altfel de spatiu (sediul unei societati,birou etc.). Si astfel, violarea de domiciliu ramane infractiune independenta.
In legatura cu concursul intre furt calificat si vioare de domiciliu,
- Patrunderea fara drept intr-o locuinta (indiferent daca e prin efractie sau e prin alte modalitati) atrage raspunderea pentru violare de domiciliu, fara legatura cu intractiunea de furt (simplu sau calificat). Furtul savarsit dupa patrunderea prin efractie, devine calificat (indiferent daca patrunderea e intr-o locuinta sau in oricare alt spatiu).

Udroiu sustine si el ca se va retine un concurs real cu conexitate etiologica intre infractiunea de la art. 209 lit. i si cea de la art. 192.

Tu ce parere ai?
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2012
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)