avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovitura cauzatoare de moarte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovitura cauzatoare de moarte?

buna ziua
in data de 02.09.2011 am lovit o persoana cu o palma, a cazut, s-a ridicat si a plecat. pe 05.09.2011 persoana a fost internata in spital. aceasta persoana se droga cu heroina si etnobotanice si suferea de SIDA, TBC, SIFILIS etc. si in ultima luna avea temperatura corpului 40. persoana, pe data de 26.09.2011 a decedat.

pot fi arestat pt. lovitura cauzatoare de moarte?
De precizat ar fi totusi ca user-ul nu a zis cum a cazut persoana respectiva daca s-a lovit sau nu la cap. E foarte posibil sa mori in urma unei cazaturi inconstiente, daca cazatura este constient de obicei din reflex "amortizezi" impactul cu palmele, iar daca o persoana are sistemul imunitat foarte scazut poate muri de la o simpla raceala, infectie de un dinte, sau poate chiar "putrezi pe viu" de la o zgarietura/taietura care s-a infectat.
poti sa ai si zece boli?care e problema?sunt oameni caru au cate 5-6 boli.cardiace,hepatice,renale etc.cam toti batraneii au cel puti 3 afectiuni.

sa internat dupa 3 zile,in timpul acela amai putut fi batut de inca cativa.nici nu se pune problema.rasunsul la intrebarea userului este nu.
Pentru ca motivul decesului sa fi fost cazatura in urma palmei aplicate, acest lucru trebuie constatat, in sensul ca trebuie sa se stabileasca asa zisa legatura de cauzalitate intre actiune-aplicarea palmei si cazatura si urmarea imediata-decesul victimei.In speta se pare ca exista mai multi factori care ar fi putut atrage decesul victimei, insa, cu toate acestea, nu ar fi exclus ca acea lovitura sa fi contribuit si sa fi grabit decesul persoanei.Chiar daca suferea de atatea afectiuni, posibil ca el sa o mai fi dus o vreme, mai ales daca se trata corespunzator.daca a fost asa, fapta a fost comisa cu o forma de vinovatie numita praeterintentie( intentie depasita) , intrucat faptuitorul nu a urmarit decat sa loveasca victima , sa o palmuiasca si nu a avut intentia de a-i aplica o lovitura mortala....
Trebuie stabilita in mod exact legatura de cauzalitate dintre fapta si rezultat.
Fara actul medico-legal nici procurorul nu isi poate da seama.
Fapta ar fi comisa cu intentie depasita daca persoana ar fi decedat ca urmare a cazaturii insa nu inteleg un lucru.
S-a internat imediat in spital sau peste cateva zile de la aplicarea loviturii si caderii...?
pai asta e ideea.sa internat la 3 zile dupa lovitura.nici vorba.nu are ce sa demonstreze nimeni astfel incat userul sa fie condamnat.

Alte discuții în legătură

Lovituri cauzatoare de moarte? rugby rugby Prietenul meu a fost retinut de politie pentru ca in data de 02.09.2011 a agresat un individ aplicandui o palma si doua lovituri cu pumnul. Individul s-a ... (vezi toată discuția)
Legatura de cauzalitate GREUCEANU1975 GREUCEANU1975 Bună ziua, Anul trecut în luna Iulie a avut loc un accident de circulație din care au rezultat vătămări corporale. Una dintre persoanele implicate a ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)