avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovitura cauzatoare de moarte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovitura cauzatoare de moarte?

buna ziua
in data de 02.09.2011 am lovit o persoana cu o palma, a cazut, s-a ridicat si a plecat. pe 05.09.2011 persoana a fost internata in spital. aceasta persoana se droga cu heroina si etnobotanice si suferea de SIDA, TBC, SIFILIS etc. si in ultima luna avea temperatura corpului 40. persoana, pe data de 26.09.2011 a decedat.

pot fi arestat pt. lovitura cauzatoare de moarte?
ion_iliescu nu cred ca nu are legatura, e aberant sa spui asta, numai medicul legist stabileste asta.
Eu am avut un vecin de 10 ani batut de un altul de 13 ani si dupa 3 zile a mers la medic si avea osul de la glezna crapat, o fisura mica si totusi politia a zis ca merge cu dosar in proces penal daca nu se impacau, si asta in Bucuresti nu intr-un sat, comuna etc.
Daca se dovedeste ca s-a lovit in cadere e nasol, nasol.
Mai, mai, mai, de ce nu spun batausii astia ca ,,l-a mangaiat cu o palma'' de de a tavalit victima pe jos????
Ce-mi ,,plac,, aceste afirmatii atat de categorice, gen,,nu, nici vorba, nu poate fi aceasta cauza,,. Sau, aproximativ asa.
Pai daca o palma aparent nu ar putea provoca decat , eventual o echimoza sau nici macar atat, daca nu a fost suficient de puternica, o cazatura provocata de o palma poate avea alte urmari. In special atunci cand victima este o persoana care, din descrierea userului, avea cam toate organele interne grav afectate de boli , apte prin ele insele sa produca decesul.
O cazatura a unei persoane aflate intr-o asemenea situatie, poate avea consecinte grave, in sensul de a-i declansa te miri ce, si care sa-i grabeasca sfarsitul.
Pentru a nu deturna firul discutiei, adaug faptul ca unui batran, odata, o cazatura i-a fost fatala.Plimba un catel , cand acesta , fiind tras cam tare( el tinea lesa), s-a impiedicat si a cazut.Suferea de niste boli si el, ca orice batran, insa ducea bolile ,,pe picioare,,.La doar vreo 2 zile, a trebuit sa fie internat, operat ( ceva renal , dupa cum imi amintesc, iar in cel mult 2 saptamani a survenit decesul.Chiar daca in acest caz nu putea fi nimeni invionovatit de vreo lovitura( cainele in niciun caz), mereu am crezut ca acea cazatura i-a scurtat zilele.
Userul doar intreaba, probabil ca nici nu a vazut cineva cum i-a aplicat palma aceea victimei si cum victima a cazut.Insa el doar se gandeste si , poate chiar isi face procese de constiinta.
Cel mai probabil nimeni nu il va trage pe el , pe user, la raspundere.Insa nu inseamna deloc acest aspect, ca ar trebui sa excludem ipoteza unei legaturi de cauzalitate intre fapta si urmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovituri cauzatoare de moarte? rugby rugby Prietenul meu a fost retinut de politie pentru ca in data de 02.09.2011 a agresat un individ aplicandui o palma si doua lovituri cu pumnul. Individul s-a ... (vezi toată discuția)
Legatura de cauzalitate GREUCEANU1975 GREUCEANU1975 Bună ziua, Anul trecut în luna Iulie a avut loc un accident de circulație din care au rezultat vătămări corporale. Una dintre persoanele implicate a ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)