Buna seara,
Locuiesc intr-un cartier rezidential , in apartament dintr-o vila. Nu avem Asociatie de proprietari din diverse motive pe care nu vreau sa le expun acum.
Intreg cartierul este administrat de o firma de administrare care apartine dezvoltatorului. Intrebarea mea este legata de taxa pe care trebuie sa o platim pe firmei de administrare care la ora actuala este o suma de bani( exprimata in Euro) pentru metru patrat " suparafata construita" a aparatamentului. In contractul de vanzare cumparare nu apare termenul de "suprafata construita " a apartamentului.
Intreband administratorul cum a fost fixata aceaasta suprafata mi s-a spus ca este suprafata desfasurata a aparatamentului plus 20% din aceasta.
Va rog sa-mi spuneti daca exista o prevedere legala legata de taxa de adminstrare. Daca se plateste la" suprafata construita", suprafata desfasurata sau suprafata utila a aparatamenului si daca este legal ca aceasta taxa sa fie exprimata in euro si nu in lei?
Va multumesc.
un cetatean
Daca in vechiul contract care a expirat nu era stipulat acest coomision, verificati noul contract sau act aditional (daca exista) si vedeti conditiile, clauzele.
Daca apar neconcordante cu realitatea cereti mai intai informatii de la firma si in cazul in care se eschiveaza faceti o sesizare la biroul care se ocupa de asociatiile de proprietari din cadrul primariei, aceasta urmand sa-i cheme la sediul asociatiei pentru a rezolva sesizarea.
O varianta mai este sa apelati la OPC, fiind un contract intre parti care nu este respectat, urmand apoi justitia.