DANRACHE a scris:
Interesant subiectul!
Lucrati cumva ca lucrator gestionar? Pe langa faptul ca vindeti marfa din magazin, cumva mai trebuie s-o si descarcati (pt. ca angajatorul n-are incarcator-descarcator angajat special pt. aceasta), s-o carati in magazin, sa aveti grija si de cea expusa, sa faceti si probe aparatelor, sa scrieti si garantii? Imi suna cunoscut si abuziv din partea angajatorului. Cam prea multe sarcini pentru un singur om. Oare sunt inscrise si in fisa postului?
Daca spuneti ca exista film video, de ce nu plateste cel care era responsabil, gestionar pe raionul unde s-au furat produsele? La iesire n-a sunat alarma?
Sunt cam multe lucruri care ar putea sa va exonereze de raspundere.
Da am contractuul de munca incheiat pe postul de gestionar, dar pe langa asta trebuie sa fiu : casier, reprezentamt vanzari, sa car marfa in magazin, sa ambalez si sa expediaz marfa, sa am grija de marfa expusa, sa fac proba si sa scriu certificatele de garantie pentru cea vanduta. Iar fisa postului nu prevede toate aceste lucruri, este destul de neclara si nici nu stiu cat este de legala. In acesta fisa mai este precizat ca fiecare angajat raspunde solidar impreuna cu ceilalti angajati de lipsurile constatate la inventar.
Eu sunt singurul angajat din al magazinului care este incadrat pe functia de gestionar. Mai este un casier si 4 reprezentati de vanzari, impartiti in 2 ture (1 zi cu 1 zi) a cate 3 persoane/tura cu un program de 14 ore/zi, singurele zile libere pe an sunt 26 dec si 01, 02 ian.
Precizec ca bunurile au fost furate de niste hoti care nu au nici o legatura cu angajatii magazinului si au indepartat sitemele de siguranta antifurt si au avut complici care i-au tinut ocupati pe angajatii magazinului pentru a nu fi observati.
Sistemul de supraveghere nu este monitorizat de nici un angajat.