Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
2 intrebari (despre baza de calcul pentru cei 85% din media veniturilor brute pe ultimile 12 luni):
1. Se ia in considerare si veniturile realizate si din PFA (activitati independente), nu numai veniturile din salariu? Sunt salariat dar si PFA in acelasi timp. Daca da,
2. Valoare CIC = 85%*media (venit brut salarii+venit brut PFA)...?
(Am vazut ca ati mai discutat subiectul care ma intereseaza, dar nu sunt convinsa 100%.)
Pentru mamele care la data intrarii in vigoare a legii au un copil mai mic de 2 ani si intra in cic ulterior datei intrarii in vigoare a legii , indemnizatia se va calcula de la 1 ian 2009 tot ca 85% din media(...) sau va fi 600 lei. Care e sensul precizarilor din art. 2 al legii?
Art.2 din Legea nr. 257/2008 stabileste ca si persoanele care se vor afla in plata la data intrarii in vigoare a legii vor beneficia de aceste prevederi.
Prin urmare, de la 01 ianuarie 2009 personale care se afla in CIC pot opta sa primeasca o indemnizatie in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.