Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se înţelege: venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, aşa cum sunt definite de această lege.
Pana la aparitia noilor norme de aplicare a noilor prevederi nu putem decat sa dam cu presupusul in ceea ce priveste notiunea de venituri realizate .... brute sau nete ?
Buna seara.
Sotia mea a nascut pe 25.04.2008, are 10 ani vechime in munca.
Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. veniturile din perioada de concediu pre natal se considera venituri realizate de mama, se iau in calcul?
2. Este vorba de 12 luni anterior momentului nasterii?
3. Indemnizatia de 6 mil.lei se poate considera ca venit? Daca da, este posibil ca normele de aplicare sa prevada momentul de 12 luni inainte de 01.01.2009?
4. Conform legii 19/2000, statul calculeaza si vireaza asigurari sociale si pentru cele 6 mil.lei?
5. Veniturile brute/nete sau nete+19.5% (asigurari sociale - CAS+pensii+...)?
Mai am si eu o singura nelamurire. Dupa ce firma completeaza adeverinta pt CIC poate sotul meu sa plece de la acea firma sau trebuie sa astepte sa fie acceptat dosarul pt CIC??? Pt a ma intelege puteti citi mesajul anterior trimis de mine (la pag 6) in care am explicat situatia care este. Multumesc frumos