vernica a scris:
Buna ziua,
Am o vechime in cartea de munca de 13 ani neintrerupta, tocmai acum cand am ramas in sfarsit insarcinata intamplarea a facut sa am intrerupere pe cartea de munca intre 01.07 si 13.07.2010 (9 zile lucratoare), In aceste conditii pot sa beneficiez de indemnizatie? In caz contrar mai pot sa fac ceva acum pentru a acoperi aceste zile, astfel incat sa pot beneficia de indemnizatie?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
În calculul celor 12 luni se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile asimilate, considerate, în înţelesul OUG nr.148/2005, lună întreagă.
Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile asimilate.
Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut mai sus.
Luna iulie 2010 are 22 de zile lucratoare ... prin urmare, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC avand in vedere cele mai sus postate.