avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Am urmatoarea situatie:
- in 25 ian(a.c.)m-i s-a incheiat ccc de la primul copil,iar pe 26 am inceput somajul care va dura pana spre sfarsitul lunii iulie.Daca acum as fi insarcinata copilul s-ar naste undeva spre sfarsitul lunii octombrie.Asadar, ce as putea face in cele 3 luni
(de la sfarsitul lui iulie cand se termina somajul, pana la sf.lui oct. cand se naste copilul)pentru a putea beneficia de indemnizatie de crestere copil???
1. Incercati sa prelungiti somajul cu un certificat medical si apoi sa intrati in concediu de maternitate si apoi in CCC.
2. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia de fiecare data, de unde a ramas, dupa terminarea acestor concedii.
Buna ziua,
Am o mare problema,va rog mult sa ma ajutati si pe mine.
Lucrez de 4 ani la o firma, iar la inceputul lunii dec 2010 am avut 2 zile de concediu fara plata,in ianuarie 2011 am aflat ca sunt insarcinata,iar in septembrie 2011 trebuie sa nasc.Intrebarea mea este mai pot beneficia de indemnizatia pentru copil de 2 ani????
Va multumesc anticipat!
1. Cele doua zile de CFP nu va afecteaza la a beneficia de CCC pana la 2 ani.
2. Sunt permise si fractiunile de luna.
Buna ziua!
Sunt o viitoare mama. Ar trebui sa nasc prin iunie 2012. Problema mea este ca la 31 august 2011 a incetat contractul de munca (am lucrat in invatamant ca suplinitor) si nu am beneficiat de un post in perioada urmatoare. Acum 12 oct 2011 am depus dosarul de somaj dar am luna septembrie si 11 zile dun octombrie lipsa din cele 12 luni necesare . Mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)