Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Se vor lua in calcul veniturile nete realizate, sumele care apar in fluturasul de salariu. Sumele pentru care s-a platit impozit pe venit. Ceea ce este in carnetul de munca reprezinta salariul tarifar sau de incadrare, ceea ce nu reprezinta neaparat salariul realizat.
Va multumes foarte mult pt toate raspusurile date. Mai am o nelamurire.
Am scris mai inainte ca am un contract pe o perioada determinata pana in 15 ianuarie si o sa nasc undeva in 15 iunie.
Mi s-a comunicat de la locul de munca ca o sa-mi prelungeasca contractul de munca pana in 15 aprilie, cand o sa pot sa intru in concediu de maternitate (cu 63 zile inainte de data nasterii).
O sa pot beneficia din 16 aprilie de indemnizatie si concediu de maternitate atat timp cat nu mai am calitatea de angajat?
Daca da, cine o sa-mi plateasca concediu de maternitate (aprox doua luni)?
Mai pot sa beneficiez de ICC daca mi-a incetat contractul de munca cu doua luni inainte de nastere dar in urmatoarele doua luni dupa incetarea contractului de munca am fost in condeciu matern?
Va multumesc pt un raspuns.
Buna ziua. Am si eu 2 intrebari in legatura cu acest subiect. Ma aflu in cic si as vrea sa stiu ce documente trebuie depuse (daca sunt formulare speciale de adeverinta) si care e termenul de depunere pentru a beneficia de la 1.01.2009 de 85% din salariu. Multumesc anticipat pt raspuns
Miercuri s-a adoptat actul normativ pt modificare norme lege 148/2005, asteptam publicarea. Ce nu vom regasi in acest act normativ va trebui sa aflam de la directia teritoriala - asistenta sociala si protectia copilului care oricum are o procedura interna si va trebui sa stie ce sa ceara. Pana acum se stie ca se vor cere pt dosar: cerere optiune (600 lei sau 85%), adeverinta angajator pt venituri in 12 luni anterioare data nasterre copil si copie dupa cartea de munca. Asteptam normele acum.