Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC, nu va ajuta incheierea unor contracte de asigurare cu institutiile publice respective. Legea prevede clar realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Este de ajuns si incheierea unui contract de prestari servicii, nu numai a unui c.i.m., prin care sa realizeze venituri prefesionale.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: Daca o persoana se afla deja in concediul pt ingrijirea copilului pana la 2 ani si ramane insarcinata cu al doilea copil, va primi o noua indemnizatie pt al doilea copil, daca acesta se va naste pana ce primul copil va implini varsta de 2 ani? Sau nu conteaza acest lucru? Se primeste oricum? Daca raspunsul este afirmativ, ce venituri se iau in calcul pt primirea indemnizatiei pt al doilea copil, daca mama a fost in concediu de crestere copil, pana s-a nascut al doliea copil?
Cum ar trebui interpretat textul de mai jos? Art. 6. - din OG 148 (3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2). (4) In cazurile prevazute la alin. (3) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Fie puteti intrerupe acordarea CIC pentru primul copil si depuneti dosarul in vederea acordarii pentru cel de al doilea copil, fie cand primul copil implineste 2 ani depuneti dosarul pentru cel de al doilea copil.
Pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei se vor lua in calcul veniturile realizate in cele 12 luni anterior nasterii copilului, in cazul dvs indemnizatia CIC