avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Multumesc frumos.
Buna ziua,

as dori sa va intreb si eu daca la stabilirea cuantumului indemnizatiei se poate lua in considerare si venitul obtinut ca agent de marketing (venit impozabil), activitate pe care am desfasurat-o timp de 4 luni ( septembrie 2007-ianuarie 2008), pe langa cel din salariu (inclusiv primele). Copilul meu s-a nascut pe 13 iunie 2008, eu am inceput concediul prenatal din mai 2008 si concediul de crestere a copilului din 5 octombrie. Puteti sa ma lamuriti va rog ce perioada se va lua in calcul: 12 luni ianinte de nasterea cpilului sau 12 luni inainte de intrarea in CIC?

Va multumesc.
Se vor lua in calcul cele 12 luni anterior nasterii copilului si ar trebui sa va fie luate in calcul si acele venituri atata timp cat au fost supuse impozitarii.
Cel mai bine cred ca ar fi sa asteptam publicarea normelor de aplicare pentru a sti cu exactitate.
Buna seara,

Ca toata lumea de aici am si eu o nelamurire. Am nascut in 04.06.2008. Din 15.09 am intrat in cei 6 mil de la stat dar numai pana la 01.10 deoarece m-am intors la munca. tinand cont de noua lege, as dori sa ma reintorc sa stau acasa cu micutza. e posibil? Cum ma sfatuiti sa procedez? Tb sa depun actele pana la 30.12.2008?
ultumesc anticipat
Art. II din Legea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului prevede ca, pot beneficia de prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, precum si cu modificarile aduse prin prezenta lege, si persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare a prezentei legi (in speta, 01 ianuarie 2009).

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)