Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
@tutzurel
la finalul contractului de munca pe perioada determinata puteti beneficia de somaj pana veti naste si beneficiati de indemnizatie si concediu pentru crestere si ingrijire copil.
Sunt profesor suplinitor cu contract incheiat cu scoala pe 31 august 2008, si fiind in luna a 8a n-am mai dat concurs pt anul urmator.in acest timp am avut si al 2lea job part-time cu contract pe perioada nedeterminata.am nascut pe 2 octombrie 2008.intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului de 85% din veniturile cumulate in conditiile in care am o luna intrerupere de activitate la scoala.multumesc
Daca a lucrat 14 luni inainte de ramane insarcinata si apoi demisioneaza din diverse motive sau chiar medicale mai poate beneficia de acea indemnizatie de cresterea copilului?.
Ca tatal copilului pot beneficia de idemnizatie dar sa mi continui serviciu si sa primesc si salariu?Aceastaintrebare depinde de raspunsul de la intrebarea de mai sus.
Multumesc
Daca mama nu a avut venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior nasterii copilului nu va putea beneficia de indemnizatie si concediu pentru crestere si ingrijire copil.
Daca dvs indepliniti aceasta conditie veti putea beneficia de concediu si indemnizatie dar nu puteti cumula indemnizatia aceasta cu salariul. Trebuie sa alegeti ori stati acasa si beneficiati de CIC ori mergeti la serviciu.