avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011

Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu indemnizatia pentru bebe.Am iesit din concediul de maternitate cu primul bebe pe 21 nov a.c si am contract de munca in continuare.Sunt insarcinata din nou in 6 sapt. si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru cel de-al doilea bebe, daca in cele 12 luni de venit intra si o parte din concediul de maternitate cu primul bebe.Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Noiembrie 2008
mahoktalida, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!
buna, eu zic sa tot intrii in concediu medical. vb cu mediucul tau si sigur se poate.
tutzurel a scris:

Urmeaza sa nasc in luna iunie dar am contract de munca pe perioada determinta pana in 15 ianuarie 2009, deci in luna iunie nu voi avea ultimele 12 luni cu venituri.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Sigur nu ma va angaja altcineva din 15 ianuarie daca sunt insarcinata.in 4 luni.:(

Nu este obligatoriu sa fiti angajata cu c.i.m., ci puteti realiza venituri profesionale si in baza unui contract de prestari servicii (colaborare).
mahoktalida a scris:

Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu indemnizatia pentru bebe.Am iesit din concediul de maternitate cu primul bebe pe 21 nov a.c si am contract de munca in continuare.Sunt insarcinata din nou in 6 sapt. si as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru cel de-al doilea bebe, daca in cele 12 luni de venit intra si o parte din concediul de maternitate cu primul bebe.Va multumesc

Da, veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.
Cele 12 luni pot fi constituite din : perioada in care sunteti salariata, precum si din perioada in care atibeneficiat de indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 ani.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)