Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Buna ziua,am terminat anul acesta facultatea ,mi-am luat licenta in septembrie,si de la 1 octombrie am carte de munca.Dar o sa nasc in mai asa ca nu o sa apuc sa am 12 luni vechime.Osa beneficiez de indemnizatie?
Legea spune ca cele 12 luni relevante pentru acordarea indemnizatiei de crestere sunt luate in calcul si pentru urmatorele categorii de persoane:
- cele care si-au insotit sotul sau sotia in misiuni permanente in strainatate;
- cele care au beneficiat de indemnizatie de somaj, concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
- cele care au efectuat stagiul militar obligatoriu; - cele care au urmat cursurile la zi ale invatamantului universitar, pe durata normala a studiilor respective si cu conditia absolvirii acestora;
- cele care au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in temeiul contractelor de asigurari sau in conditiile unor acte normative speciale care reglementeaza concedierile colective.
Cred ca veti beneficia de concediu si indemnizatie pentru crestere si ingrijire copil.