avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 luni.Din 12-05-2008 mi-am reluat activitatea dar pana in prezent am doar 5 luni de cotizare.As vrea sa stiu daca pot lucra pana in luna a 8-a de sarcina ,si dupa aceasta perioada sa beneficiez de cele 126 zile.?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 10 Octombrie 2011
Buna ziua,

Am nascut pe in august 2008 si concediul de maternitate mi se termina pe 21 Decembrie. Daca ma intorc la munca si dupa 2-3 luni decid sa intru in CIC, care va fi valoarea indemnizatiei? 85% din media veniturilor dinainte de intrarea in CIC, sau dinainte de nasterea copilului?

Multumesc
Pentru perioada de dupa incetarea contractului de munca la vechiul loc de munca, ma pot folosi de un contract de management pe care il am ca administrator cu firma la care sunt asociat? Este valabil pentru a dovedi ca am avut venit in perioada de dupa demisie, astfel incat sa fac schimb cu sotia pentru CIC? Multumesc.
@raluca789
Puteti sa va intoarceti la servici si sa reveniti in ci ori de cate ori considerati ca este necesar pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. Salariu pe care il luati in perioada in care sunteti inapoi la servici intra in baza de calcul a indemnizatiei si trebuie de fiecare data sa refaceti dosarul de cic si sa il depuneti la primaria de care apartineti.

@mhy
Daca ati realizat venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior nasterii copilului, indiferent in cate locuri si indiferent de forma, veti putea intra in ci in locul sotiei.
da,am avut venituri impozitate cel putin 12 luni inainte de nasterea copilului dar acum am doar contract de administrare cu firma mea. copilul are deja 9 luni dar venitul meu a fost mai mare decat al sotiei. Imi trebuie adeverinta de la locul de munca la care eram la data nasterii copilului?
Ema Luca a scris:

Va rog sa ma lamuriti care este perioada de calcul. In speta, am nascut pe 19 iunie 2008. Am intrat in prenatal pe 1 iunie.
Se calculeaza media veniturilor din perioada: 19 iunie 2007-19 iunie 2008 sau 01 iunie 2007-01 iunie 2008?
Mai exact se calculeaza si perioada de prenatal?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani daridannah daridannah buna seara mai exact imi lipseste jumatate din ianuarie si luna februarie 2009. nu as putea sa merg eu la casa de pensii si la casa de asigurari de sanatate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere si ingrijire copil piron florentina piron florentina sunt asociatul unic si reprezentantul legal al unui s.r.l., indeplinind in acelasi timp si functia de administrator in cadrul firmei cu contract individual de ... (vezi toată discuția)