avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exmatriculat aiurea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exmatriculat aiurea

Buna ziua. Imi cer scuze daca am postat gresit... nu stiu unde se incadreaza problema mea. Rog moderatorii sa mute acest topic daca nu e locul lui aici.

Pana in ianuarie 2008 am fost doctorand in ASE, anul II. In primul an am fost inscris la forma de invatamant cu taxa. Din al doilea am fost trecut la buget, deoarece media mea a fost a patra.
Acum in septembrie trebuia sa sustin proiectul intermediar de cercetare.
Am descoperit cu stupoare ca am fost exmatriculat in ianuarie pe motiv ca nu am platit taxa.:((
Considerand ca este o greseala birocratica, am pastrat legatura (doar verbal) cu secretariatul unde am fost asigurat ca problema se va rezolva printr-o decizie a senatului academiei prin care se va anula exmatricularea.
Acum dupa doua saptamani, descopar ca secretara de an e un pic descumpanita deoarece seful scolii doctorale i-a replicat ceva de genul: nu e o graba...=D>
La sfarsitul saptamanii se termina perioada evaluarii orale a proiectelor iar eu nu pot fi programat pentru sustinere. Profesorul meu nu vrea sa se bage...ceea ce e naspa rau...daca profu' nu sustine doctorandul...atunci dotorandul e cam terminat.

Acum vreo 8 ani m-am angajat in ASE, am predat 3 ani, am plecat din cauza atmosferei de c... de acolo. Practic lucrurile sunt conduse de oameni de tipul brigadierului de prin anii 60-70. Oameni badarani, abuzivi a caror principala grija este sa-si sape colegii, in special pe cei cu potential. Se hranesc cu durerea provocata prin badaranie studentilor si colegilor tineri, prea mici ca sa se poata apara. Acum dupa 8 ani, trecand pe acolo descopar ca i-au terminat pe toti fostii mei colegi mici lipsiti de spate...Practic se mentin la putere folosind tinerii vreo 2-4 ani, dupa care ii schimba ca pe bateriile uzate. Nu-i lasa pe tineri sa progreseze...le e teama.
Cand m-am inscris la scoala doctorala, m-am uitat sa vad cine face parte din colectiv tocmai ca sa ma asigur ca nu dau de fostii mei colegi, in special de vreo doi in care am toata increderea ca sunt rautaciosi in mod visceral.
Acu' au avut loc schimbari la conducerea scolii doctorale si ... bafta mea... unul din cei doi e seful scolii acum.

In concluzie e posibil sa fie doar o greseala birocratica, sau una provocata intentionat. La sapaturi de genul asta se pricep ei cel mai bine...furat din salariu, ore trecute pe stat altuia dar tinute de un fraier mic..., materiale furate de la cei mici si publicate sub numele profului, etc, etc.

Am pierdut 4000 Ron (anul I), dat afara abuziv, nici macar nu m-au anuntat, timp pierdut, materii grele invatate, absolvit anul I cu una din cele mai mari medii...#-o

Ce-ati face in locul meu ?

Eu personal mi-as dori sa-i dau in judecata, sa-mi dea banii inapoi, eventual ceva despagubiri ca mi-am pierdut vremea si nervii aiurea doi ani, despagubiri morale si cu banii castigati sa m-apuc de-o scoala mai serioasa, ceva MBA eventual.
Nu am la mana nici un fel de acte... comunicarea se face prin intermediul unui site. Totusi banuiesc ca exista decizii ale senatului, cataloage...doar ca eu n-am acces la aceste documente.
Cel mai recent răspuns: AndrewD , utilizator 12:54, 30 Septembrie 2008
Inteleg ca sunteti suparat si dezamagit, dar explicatiile respective va pot doar ' alina' suferinta.
In realitate sunteti exmatriculat si nu mai are importanta peste cine treceti si pe cine "gadilati"
Extrageti datele de pe site si cu ele prezentativa la rector urgent si cereti explicatii pentru faptul ca nu sunteti planificat la examen si pentru faptul ca sunteti exmatriculat.
Pana in final din doua rele alegi pe cel mai mic adica prezentarea la examen cu riscul de a-l pica.
Succes.
AndrewD a scris:

Intr-un sistem care tine cont de regulile pe care majoritatea oamenilor le considera normale. In acest caz insa, daca ma duc direct la rector, fara sa trec mai intai pe la ceilalti sefi mai mici, acestia o vor lua personal ca o sfidare tupeu, nesimtire, etc.etc., fiindca mi-am permis sa trec peste ei si sa arat c... pe care-l fac ei acolo.


Ceva in relatia dvs. cu scoala "scartie". Supararea dvs. datorata unui incident care e posibil sa nu fi fost intentionat va determina o agresivitate generala asupra tuturor persoanelor din facultate incepand de la secretara si ajungand pana la rector.

Tipete, urlete, palme incasate... credeti-ma situatia este mult mai indobitocita decat isi poate imagina cineva ca poate exista intr-o institutie de invatamant superior. Trebuie sa traiesti ca sa crezi... si afecteaza pe viata. Pur si simplu nu le pasa de reguli, fac ce vor muschii lor, mai rau ca-n piata. Se hranesc din durerea provocata celor mici, fara spate.


Unii poate ca se incadreaza in ceea ce afirmati , dar nu toti. Daca credeti ca toti sunt asa cum sustineti , sau daca chiar sunt (sa presupunem ) si va lezeaza sensibilitati, puneti-va problema daca cumva locul dvs. nu este printre ei.
Ca asa cum sunt cei din jur , asa devenim si noi.

Secretara putea sa ma ajute prin comunicarea situatiei directorului scolii doctorale(a facut-o), care la randul lui poate introduce pe ordinea de zi a senatului ceea ce considera necesar, dar acesta considera ca: nu e o graba...practic lasa timpul sa se scurga, ceea ce ma face sa cred ca a fost o greseala intentionata.


Pentru secretara problema prezentata poate ca nu reprezinta importanta care o reprezinta pentru dvs.


Rectorul este si el ales, iar seful scolii doctorale are in spate multe voturi...+ii leaga multe lucruri necurate...acolo e o mafie... nu vreau sa intru in detalii, am vazut arabi care habar n-au romana dar si-au luat doctoratul in cinci minute pentru ca \"a venit ordin de sus\"...iar noi (ceilalti colegi) ne uitam in sedinta catedrei stupefiati cu cat tupeu un prorector intra, cu o lucrare groasa intr-o mana si cu un arab in cealalta, intrerupe sedinta si vorbeste despre seriozitatea lucrarii pe care o flutura prin fata colectivului, fara sa o deschida (luata probabil din vreo arhiva ca material de scena) si fara ca arabul sa inteleaga o boaba din ce se vorbea, apoi le punea in fata colegilor mai mari hartia sa semneze si sa dea nota de evaluare (repet zeci de oameni de fata, toti cadre didactice)...Ca sa fie mai clar, o comisie de evaluare la doctorat contine trei profesori mari... putea sa-i cheme dupa sedinta si s-o faca discret...dar n-avea timp sa-i scoata din sedinta, ca sa nu vada ceilalti, fiindca pierdea arabu\' avionu\'... nu-l puteau lasa sa astepte... era de neconceput. Pur si simplu pe fata... cu tupeu fiindca nimeni n-are curajul sa-i conteste, cu exceptia profesorilor mari pe care pur si simplu s-a facut ca nu-i aude.


Domnule doctorant, fiecare persoana ia decizii si se implica in actiuni conform pozitiei sociale si responsabilitatilor pe care si le asuma. Aveti un spirit critic extrem de ridicat care se exteriorizeaza probabil dintro presiune interioara greu de suportat care va arunca in stari conflictuale ce nu va ajuta la rezolvarea propriilor probleme.

Acestia sunt oamenii de la care astept dreptate...


Nici nu e indicat , nici nu e real sa prevedem ca anumite persoane vor lua o decizie sau alta total nefavorabila noua.

Sunt de parere sa cautati rezolvarea problemei dvs. in primul rand si nu dreptatea. Rezolvarea pozitiva implica chiar dreptatea. Actiunile revendicative si agresive, a celor suparati pe o situatie nefavorabila au sanse mici de castig, poate chiar din motivul in care cei implicati, cauta "sa scape repede" de cel care ii indispun intrun fel sau altul.

Ghiciti cu cine va tine rectorul...


Variabilele realitatii noastre sunt atat de multe incat e greu de previzionat.

Oricum nu-mi ramane decat sa incerc si aceasta varianta si sa sper ca acei oameni rau intentionati nu vor reusi sa-i influenteze pe cei din comisia care ma va evalua (sunt si ei impartiti pe tabere, abia asteapta sa-si dea lovituri sub centura, lupta pentru cascaval e dura) iar eu am ales special alta catedra din alta facultate a academiei, tocmai ca sa nu fiu sub influenta fostilor colegi...


Sunt de parere ca "sunteti chitit" pe o viziune negativa generalizata a relatiilor dintre oameni care nu este realista.
Sunteti extrem dar extrem de rational in relatia cu cei cu care veniti in contact si odata ce ati sesizat neputintele si scaderile lor ca oameni ii "tacsati " interior si public cu "duritate". Acest aspect nu va avantajeaza in obtinerea unui confort sufletesc si relational.

Din pacate tezele de doctorat nu prea mai au treaba cu continutul stiintific ci cu spatele si sprijinul indrumatorului.


Daca ati fi mai precis ati afirma in adevar ca doar unele dintre ele. Dupa logica dvs. un doctor este de fapt "un portejat cu spate tare". Daca nu va incadrati la aceasta rigoare nu mai are sens sa continuati doctoratul.

Lista cu locurile de buget este inca afisata pe site-ul scolii doctorale. Aceasta are la baza cataloagele de note, cu semnaturile profesorilor...p'astea le pot falsifica mai greu, fiindca sunt 10 semnaturi de profesori +vreo 20 asistenti+raportul de cercetare.... Mult mai simplu le va fi mai usor sa anuleze exmatricularea si sa ma pice la examinare.


Sunt de parere ca dramatizati privind picarea la examene. Nici un profesor nu isi permite sa cada un student la examen doar pentru ca nu ii place "mutra " lui. Exista posibilitatea solicitarii unei comisii care daca studentul stie si considera ca a fost nedreptatit o poate solicita printr-o cerere.

Am vazut cum se dau examenele acolo, n-are nici o relevanta pregatirea stiintifica atunci cand unuia puternic i se pune pata...toti stau drepti, nu misca-n front.


Nu stiit proverbul : In spatele calului si inintea sefului nu e bine sa stai.
In invatamant nu e chiar front, dar o disciplina tot este.


"Secretara putea sa ma ajute prin comunicarea situatiei directorului scolii doctorale(a facut-o), care la randul lui poate introduce pe ordinea de zi a senatului ceea ce considera necesar, dar acesta considera ca: nu e o graba...practic lasa timpul sa se scurga, ceea ce ma face sa cred ca a fost o greseala intentionata". Pe ordinea de zi a unei sedinte de Senat nu se pot introduce cazuri in discutie, decat daca exista un referat scris sau un memoriu.
Inca o data spun, fiindca nu exista un document scris, ei considera ca nu este problema lor, iar cine o are, daca are impresia ca i se pun bete in roate, sa si-o rezolva folosind toate caile legale. Si atunci nu vor mai avea incotro si vor trebui sa dea o solutie scrisa la problema dumneavoastra!
Intr-adevar secretarele pot rezolva uneori multe lucruri, dar totusi aceasta nu este o problema care sa fie rezolvata de catre o secretara!
Credeti-ma, am vazut de nenumarate ori in 7 ani ca fiind colegul lor, studenti si colegi picati la examene din interese. N-are nici o treaba cu pregatirea teoretica. Unii au ajuns profesori dandu-i pe altii la o parte si le e teama sa nu pateasca la fel. De aceea ii pica pe colegii lor la examenele de promovare. Am vazut asta pe propria piele in doua institutii, colegi picati la gramada...nu mai insist, stiu ca e greu de crezut dar eu am trait printre ei si stiu mai bine. La fel si celilalti fosti colegi care au lucrat pe-acolo. Principalul lor atuu este ca... e greu de crezut.
Secretara mi-a spus ca se ocpua personal, ca vor face un document scris, un referat si ca eu nu mai am nimic de facut decat sa astept.M-a lasat sa cred ca problema este ca si rezolvata.
Din acest motiv n-am mers mai sus pana acum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
AndrewD, utilizator
Intre cele doua mesaje, am fost pe acolo si-am rezolvat problema exmatricularii. Pana la urma o rezolvase secretariatul inca de ieri, dar nu s-au obosit sa ma anunte sau sa anunte profesorul ca sa stie sa organizeze examenul desi mai sunt doar patru zile. Riscam sa nu tin examenul pentru ca profesorul nu stia care este situatia mea.

Am depus si la registratura o cerere catre rector, si exact cum banuiam, au refuzat sa-mi stampileze cererea. Practic mi-au dat o hartie mica, goala, cu un numar de inregistrare fara nici o dovada a continutului cererii. Dupa cate ii stiu, procedeaza asa pentru a putea inlocui (la nevoie) cererea originala cu alta facuta de ei in care scrie ca i-am anuntat ca... nu stiu... au inflorit pomii.... Sunt foarte versati... ca de-asta au ajuns asa sus.
Probabil unii o sa creada ca exagerez, dar ii intreb simplu: de ce refuza cu inversunare sa-mi stampileze cererea, ca sa am o dovada ? De ce domniile lor nu dau nici un document oficial la mana studentului, cum ar fi: carnet de note, contract, decizii care-i privesc, etc., desi sunt obligatorii chiar conform regulamentelor lor?
Povestea pe care o servesc ei este de genul:
- nu se face asa, nu se stampileaza!!!.
- pai si eu ce dovada am ?
- incredere =D>
Am mai avut de-a face cu registraturile si stiu ca e ceva normal si logic sa-i fie stampilata cererea si celui care o depune ca sa aiba dovada depunerii. In sistemele normale... nu aici.

Multumesc tuturor pentru sprijin si idei.

PS. sunt patit. Am si acum acasa evaluarea de la un examen de lector, la care m-au picat ca asa a vrut o nebuna cu putere, care i-a intimidat pe toti ceilalti membri ai comisiei, amenintandu-i ca-i da afara daca ma mai sustin. Decana a parasit comisia, ca si cum nu a participat la examen (s-a dus sa planga in toaleta), iar fostul sef al catedrei nu si-a schimbat parerea asa ca i-au falsificat concluziile (cu albisor) ca sa para ca m-a picat desi el ma trecuse. Deoarece este la varsta pensionarii, are nevoie de aprobarea nebunei in fiecare an ca sa profeseze si practic il are la mana, asa ca pana la urma i-a inchis gura.
Dupa trei luni de la demisia mea, trei sferturi din catedra a plecat. I-a terminat nebuna aia pe toti.
Puterea vine de la rectorita care e prietena de familie cu nebuna, amandoua au ajuns in varf prin abuziri, calcand peste cadavre (cum se zice), iar acum ca sunt sus nu stiu sa construiasca ci doar sa distruga (au teancuri de demisii pe masa in fiecare saptamana, dupa cum spuneau ingrijorate secretarele de acolo). A dat afara tot serviciul de contabilitate, sefa de personal, cel putin un sfert din secretare... majoritatea oameni bazati, experimentati a caror vina este ca sunt prea buni si sefii de tip "brigadier" (vezi tiparul anilor 60-70) se tem de oricine este inteligent, eficient si are personalitate
N-am spus toate astea ca sa ma plang ci doar pentru ca solutiile si sugestiile oferite de cei care citesc aceste randuri sa fie adaptate cat de cat la atmosfera de acolo, unde procedurile obisnuite sunt anulate de mult de un sistem experimentat si versat in abuzuri.
Sincer m-am saturat sa povestesc si sa nu fiu crezut. E chiar sadic din partea mea sa observ colegi mai mari sau mai mici cum privesc cu neincredere ce spun, ca apoi cand se adevereste ce zic sa-i vad ce fete pierdute au, neintelegand cum e posibil si uitandu-se la mine cu ochii in lacrimi si cu regret ca nu m-au luat in serios din timp si au stat cu mainile in san pana a fost prea tarziu. Nu numai pentru mine ci si pentru ei, ca si-au luat-o si ei pe coaja la fel ca si mine sau chiar mai rau.

Chiar si la televizor mai apar scandaluri in care membrii unei universitati, profesori cu "experienta si greutate" se impart in tabere si ajung sa se alerge pe scari si holuri luadu-se la pumni in fata studentilor si camerelor de luat vederi (a fost la PROTV acum cateva luni). Adevarul e cam naspa si cred ca de-asta multi refuza sa creada.
Singurii care nu trebuie convinsi sunt in general cei mici care lucreaza acolo si cunostintele mele care au facut deja doctoratul. Ei stiu si ma inteleg, au si ei povestile lor chiar mai negre decat ale mele, deci nu sunt eu singurul care vede lucrurile asa in negru. Ex. Un coleg tanar si-a luat palme de la unul in varsta nervos, total aiurea, chiar de fata cu mine. Tanarul s-a abtinut sa nu-l faca praf pe mos si si-a dat demisia.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
AndrewD, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce "asa trebuie" ? ContSters160631 ContSters160631 Buna -ziua! Apelez cu incredere la acest forum,sper ca si de aceasta data cineva sa fie in masura sa ma lamureasca. In 2006,sperand la mai bine,m-am ... (vezi toată discuția)
Traducerea cãrþilor de cãtre studenþi - pot sã dau în judecatã profesorul care îmi impune activitãþi ce nu sunt cuprinse în atribuþiile studentului? Savater Savater BUNA ZIUA, AM O DILEMA MARE! STUSIEZ LA O FACULTATE TEHNICA DIN IASI, MASTERAND IN ANUL 2, PROFESORUL DE LA O ANUME DISCIPLINA MI-A IMPUS CA PENTRU A PROMOVA ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare facultate Dumi13 Dumi13 Ma puteți ajuta cu o informație, va rog? Este vorba despre un student care a absolvit 3 ani de facultate, promovând toate examenele in cei trei ani, fara ... (vezi toată discuția)