avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL??

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator

Despre ce lege e vorba? ca sa stiu ce sa urmaresc :) da mai multe date/detalii
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
justdeals a scris:

Despre ce lege e vorba? ca sa stiu ce sa urmaresc :) da mai multe date/detalii

Cam pe toate posturile de televiziune sunt discutii pe tema asta...in comisia juridica sunt discutii, Cezar Preda, PDL a initiat modificarea legislativa, a fost si directorul SRI pe acolo...pt ca SRI e nemultumit de modul in care procurorii valorifica informatiile SRI....si se urmareste obtinerea pt ofiterii SRI statutul de organ de cercetare penala special SRI
=D>
...nu stiu cand va intra legea in vigoare (dupa publicare in M OF)...dar cu siguranta va intra in vigoare!
Dupa ce intra legea in vigoare, o plangere penala pe numele tuturor celor pe care ii consideri corupti (in grup!)......ar fi foarte binevenita!
:hugall:
orice e penal trebuie sa ajunga la procurori...deci ca pentru orice cetatean normal...tot la procuratura generala .... (ca sa aiba greutate mai mare).

puteti face si o plangere in paralel la CEDO cu ce alte drepturi ale omului vi se mai incalca si sa indicati numele lor cu incalcarea drepturilor omului care vi se aduc inca inainte de procesul propriu zis
Din proprie experienta. Am depus plangerea initiala la CSM si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel. Dupa un an prafuit in sertare, si cam 4 audiente mi s-a dat NUP. Nu poti sa crezi ce poate suporta hartia. Din cele 9 puncte mi s-a raspuns la 3 si sa-ti dau un exemplu:
Lipsa la dosar filele 50-55 anexez opisul intocmit de procuror unde aparea pozitia cu o declaratie a unui martor dar era taiata cu pixul( nu a refacut opisul) Raspuns; Nu a-ti indicat paginile....
Apoi la rezolutia care ti se va da in termen de 30 zile ,Contestatie la Prim Procuror Parchet de pe langa Curtea de Apel si ultimul pas tot la 30 zile de la rapuns la Curtea de Apel.
E bine sa-ti gasesti un avocat , pe mine m-au refuzat sau s-au razgandit ulterior vreo 6,(raspuns invariabil nu ma pun cu colegii mei!!!)
Nu am rezolvat nimic(desi unele erau evidente si grave cu incadrari in CPP)
Speranta mea in dreptate si justitie s-a spulberat , iar concluzia e "corb la corb ... sau o mana spala pe alta".
E cazul meu , iti doresc sincer sa ai mai mult succes!!!
@macovei2000 a scris:

tu ai facut vreodata plangere in paralel la CEDO?

@ragaliemariana a scris:

mi se cam pare ca nu trebuia sa ancheteze PACB ci DNA, sunt chestii de competenta sau poate mai bine zis de incompetenta, asa cum am precizat intr-un raspuns anterior. dar din pacate marele alin popescu a preferat sa imi stearga TOT mesajul respectiv.

reiterez, pentru infractiunile prev.de art.13/2 din Legea 78/2000 coroborate cu abuz in serviciu art 246 Cp, revine competenta efectuarii urmaririi penale de catre Directia Nationala Anticoruptie, conform art.13 din OUG nr. 43/2002.
Deci daca mai ai cazul deschis poti sa invoci treaba asta. Daca nu mai ai cazul deschis si nu ai intrat in prescriptie, formuleaza o alta plangere penala, de data asta mai corecta si catre DNA. si poti sa ii bagi in oala si pe procurorii de la PCAB care ti-au anchetat anterior cazul. :)

Referitor la "rezolutia care ti se va da in termen de 30 zile ,Contestatie la Prim Procuror Parchet de pe langa Curtea de Apel si ultimul pas tot la 30 zile de la rapuns la Curtea de Apel." Din pacate am facut contestatie la prim procurorul din cadrul aceluiasi parchet, iar acesta trebuia sa isi decline competenta, dar a preferat sa dea dovada de rea-credinta si de rea-vointa si sa mi-o respinge invocand niste mizerii...

pe avocati nici nu trebuia sa ii vada magistratii, te puteau ghida frumos din umbra... dar cum in tara asta sunt numai papagali, au preferat sa nu se bage...

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)