avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL??

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
daca scrieti pur si simplu o cerere la cedo respectand formularul CEDO, unde explicati de ce v-ati adresat mai "devreme", credeti ca CEDO nu va stii sa analizeze si sa raspunda?

in plus un recurs introdus dinaintea lui este considerat introdus in termen legal.
aveti dovada clara printr-un caz personal sau al cuiva cunoscut ca se poate asa ceva? daca da, vrem sa stim mai multe si noi :) ...in rest povesti si pareri avem cu totii....
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Multumesc!!!
ragaliemariana a scris:

Multumesc!!!

hai sa iti mai dau un sfat: daca tu consideri ca ai pierdut un proces pe nedrept din ilegalitatile magistratilor este un motiv suficient de bun sa te intorci impotriva lor cu o plangere penala ca sa ii ancheteze... altfel au niste sanse mai mari sa scape...

Solicitand in acest caz cercetarea acestora sub aspectul infractiunii de favorizarea infractorului, prevazuta si pedepsita de art. 264 alin 1. din Codul penal
- art.246 din Codul penal (deoarece, prin respingerea cererilor sau plângerilor formulate în cauză, s-a tins la derularea viciată a anchetei, constituind acte de ajutor dat unui infractor)

Sa ne tii la curent cu rezultatele! :)

:coffee:
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
justdeals, utilizator
Referitor la DNA:
Am si eu un caz in care nu am mai suportat abuzurile procurorilor si am ajuns la concluzia ca trebuie sa ma adresez DNA-ului.
Mi-am facut o schita de plangere cu tot ce doream sa povestesc si am mers la procurorul sef in audienta.. Am fost primit, a citit cu atentie povestea mea si mi-a spus ca sunt elemente pentru care este competent DNA-ul si ca merita sa fac plangerea. Peste o saptamana am depus plangerea. Raspuns procuror DNA: nu exista elemente constitutive ale infractiunilor indicate in plangere. Apoi plangere la procurorul sef(acelasi care m-a incurajat sa depun plangerea). Raspuns in doi peri: ordonanta procurorului e legala si la motive invoca niste aspecte la care eu nici nu am facut referire in plangere.
Plangerea mea se referea la activitatea unui procuror si aunui ofiter de politie din Bucuresti si a unui procuror si unui ofiter de politie din Timisoara. Vreau sa va spun ca am vazut dosarul si la invinuitii din Bucuresti nici nu se face vreo referire, de cercetare nici nu a fost vorba. De la cei din Timisoara s-au luat doua declaratii in care acestia se lauda cu activitatea lor.
Credeti ca mai merita sa fac plangere la Curtea de Apel?

Referitor la avocati. E normal sa te refuze cand e vorba de plangeri penale impotriva magistratilor. In procesele ulterioare au o dorinta de razbunare fantastica. Am trait pe viu asemenea experiente. Unii magistrati au o ciuda fantastica pe avocati din start. Au impresia ca fac mult mai multi bani, pe cand ei sunt limitati la un venit fix.

Cu tot respectul, sunt slabe sanse sa obtineti sentinte corecte in Romania!

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)