avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA MAGISTRATILOR

Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL??

Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
justdeals, utilizator
prea multe articole de lege strica sensul legii.
Sensul legii nu sunt articolele de lege.
Ati facut dvs vreodata plangere la CEDO dinainte si v-a fost respinsa? Exista interdicitie expresa sa te adresezi CEDO dinainte? Adica trebuie sa inghit sa mi se incalce drepturile si la procuratura si politie iar CEDO sa nu afle nimic, numele functionarilor?

Cererea gresit indreptata se considera in termen legal.
Recursul dinainte introdus se considera in termen legal. Ok?

Deocamdata nu am facut nimic la CEDO, dar urmeaza :) mersi de informatii... poate imi dai si sfaturi....

Desi din cate stiu eu, daca faci plangere la CEDO este posibil sa se judece cauza ta abia peste 10 ani...
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
eu stiu ca deobicei statul roman pierde la cedo,
pur si simplu incalcari ale dreptului omului innainte de a incepe chiar procesul, lista cu politistii care fac figuri si cu sefii lor,

dar probabil castigati timp daca va duceti la sedul politiei romane cu tot dosarul,. atata timp cat comandantul sectiei de politie nu a luat masuri!
@macovei2000 a scris:

eu vorbesc de magistrati, citeste titlul te rog, cred ca s-ar simti jigniti magistratii sa ii faci politisti :)

am inteles ca exista posibilitatea unei hotarari prealabile la CEDO, dar nu stiu procedura... poate ne detaliezi mai multe aici..
eu stiam ca intai trebuie sa strabati toate caile de atac din tara, dar poate tu stii altceva..
:coffee:
Pentru ca o cere adresata la CEDO sa fie admisibila,unul dintre criterii il constituie sa fi parcurs toate instantele nationale

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Actiune civila abuz in serviciu aidu aidu Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar. Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii ... (vezi toată discuția)
In ce fel raspund judecatorii din romania de greselile comise? Cris1971 Cris1971 Conform informatiilor care circula din gura in gura, in Romania judecatorii nu raspund de greselile pe care le fac odata cu emiterea unei sentinte sau a altor ... (vezi toată discuția)