avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Cel mai bun actor roman?
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Cel mai bun actor roman?

de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni.
:offtopic:Interventie moderator:

Sunt de parere ca daca tot a fost lasat in forum acest topic, sa expuneti si motivele pentru care acesti actori v-au impresionat de-a lungul timpului. O simpla enumerare de nume de actori celebri, fara o argumentatie din partea Dvs. mi se pare total lipsita de sens si fara valoare.
:)

Ontopic

Mi-amintesc cu mare placere de filmele pe care le-am vazut si in care protagonistul era Grigore Vasiliu, despre care mult mai tarziu am aflat ca Birlic era de fapt doar o porecla. Un mare titan al comediei noastre romanesti. Daca Birlic s-ar fi nascut in Franta, probabil ca ar fi jucat alaturi de Louis de Funes. Dar noi romanii am avut sansa de a se naste aici, de a fi compatriotul nostru si acest lucru imi inunda sufletul de o bucurie imensa si respectul deosebit pe care il port acestuia.:bow: Un mare actor de care multi tineri nu au auzit. Pacat...

[ link extern ]

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
S-a născut în cartierul Griviţa şi a fost fiul actorului Jean Tomescu. A fost crescut de mama lui, care lucra la o fabrică de ţigarete. La vârsta de 6 ani, după moartea mamei lui (23 de ani), a fost luat şi crescut de bunica din partea mamei. Nu i-a prea plăcut şcoala, repetând un an de studiu. După această perioadă, în timpul adolescenţei, se vede nevoit să se angajeze şi să-şi facă un rost în viaţă, întrucât unchiul său, în casa căruia locuia, i-a impus aceasta, spunându-i că nu îi va mai da de mâncare. Această remarcă despre viaţa tumultuoasă a actorului a fost făcută de el însuşi în 1996 într-o emisiune TV a Eugeniei Vodă, cu puţin timp înainte de moartea artistului.

Puiu Călinescu şi-a început cariera jucând în „revistele” de cinematograf ce prefaţau cândva în sălile de cinema proiecţia unui film. Din 1948 a intrat în trupa Teatrului de comedie „Constantin Tănase”. Este teatrul care l-a consacrat şi căruia artistul i-a rămas credincios până la sfârşitul vieţii. ªi-a scris singur partiturile comice pentru spectacolele de pe Calea Victoriei, cu titluri trăsnite („Un băiat de zahăr ars”, „Trăsnitul meu drag”, „Idolul femeilor” etc.), al căror protagonist a fost zeci de ani. Creator al unui personaj unic, a fost un actor de comedie prin vocaţie, declanşând râsul doar la simpla sa apariţie. Puiu Călinescu a creat pe malurile Dâmboviţei o variantă românească a îndrăgitului actor Louis de Funès.

A rămas celebru datorită rolului Trandafir din serialul Brigada Diverse (B.D.) unde a jucat alături de marii actori Dem Rădulescu, Jean Constantin, Toma Caragiu, ªtefan Bănică etc.
1. Florin Piersc: Patriotism local si... nu numai
2. Dem Radulescu: pentru ca era...biban
3. Amza Pellea: a fost interpretul lui Nea Mărin (amanunte pot da noile mele prietene fb-iste gabi & cristina)
@Darie Tudor :O Eu sunt prietena noua pe FB? Cum asa? :foottap:

Amza Pellea? Un artist desavarsit din toate punctele de vedere. A reusit foarte bine sa se transpuna in rolul marelui domnitor Mihai Viteazul...comediile lui au o anumita savoare si daca le revad pentru a nu stiu cata oara...imi par atat de actuale. Nea Marin miliardar cu acel dublu rol exceptional...Noptile la trecerea dintre ani, cand nu prea aveai la ce sa privesti la televizor, dar cu totii asteptam pentru ca stiam ca va apare marele Amza si ne va descreti fruntile..

[ link extern ]

[ link extern ]

:happy:
Gabrielle Monique a scris:

@Darie Tudor :O Eu sunt prietena noua pe FB? Cum asa? :foottap:

Amza Pellea? Un artist desavarsit din toate punctele de vedere. A reusit foarte bine sa se transpuna in rolul marelui domnitor Mihai Viteazul...comediile lui au o anumita savoare si daca le revad pentru a nu stiu cata oara...imi par atat de actuale. Nea Marin miliardar cu acel dublu rol exceptional...Noptile la trecerea dintre ani, cand nu prea aveai la ce sa privesti la televizor, dar cu totii asteptam pentru ca stiam ca va apare marele Amza si ne va descreti fruntile..

1. Nu, de cateva secunde este d-ra Carmen Adi.
2. Pe Mihai Viteazul l-am descoperit in cls. a IV-a si a devenit idolul meu, iar mai tarziu, prin el, pe Amza Pellea. Nu am stiut cum sa-l descriu mai bine decat in punerea semului de egalitate (acesta este doar...semantic) intre Marin si Nea Marin.
Este execelenta descrierea pe care ati facut-o lui Amza Pellea, pentru care va multumesc!

Alte discuții în legătură

Teatrul romanesc de altadata...  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu Haideti sa incercam impreuna sa ne aducem aminte de cele mai frumoase secvente din teatrul romanesc, de marii titani ai scenei noaste artistice. Eu imi aduc ... (vezi toată discuția)
Cel mai bun actor roman beatricemanta beatricemanta Spune-ne care este pentru tine cel mai bun actor roman (argumentat) si poti castiga una dintre cele doua invitatii duble la film, oferite de Hollywood ... (vezi toată discuția)