avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se obtine indemnizatia de insotitor?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se obtine indemnizatia de insotitor?

BUNA,VA ROG FITI AMABILI SI SPUNETI MI DACA BUNICUL MEU CARE ARE PARKINSON,SI ESTE OPERAT,FACE PE EL,POATE BENEFICIA DE INSOTITOR?ASTEPT RAS.DACA DA CE ACTE SUNT NECESARE?AST RAS URGENT.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
rosica, utilizator
Cel mai recent răspuns: horvatluminitaromi@gmail.com , utilizator 18:42, 15 Ianuarie 2019
nu exista limita de varsta.
numai un medic din cadrul serviciului de evaluare complexa si ulterior al comisiei de evaluare (de care am vorbit mai sus) si numai cu actele medicale in fata, poate sa spuna daca se incadreaza sau nu.
am spus mai sus care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmati.
Bunicul tau poate obtine certificat de incadrare in grad de handicap, urmeaza pasii pe i-a lasat dianami mai sus. Pentru a obtine si insotitor trebuie sa fie incadrat la handicap grav si avand in vedere ca fondurile sunt insuficiente se obtine mai greu...dar cine stie, poate ai noroc. Mult succes!
Bună seara fiti amabili si spunetimi sotul meu este bolnav din 2011 are diagnosticul tumora maligma a tiroidei este operat de 7 ori boala a recitivat tot mai mult are tumora si la cap este linga creier si nu poate interveni chirurgical din cauza asta are probleme si cu vederea are pareza si nu vede de mers nu poate merge are foarte multe medicamente care nu sunt compesate ma puteti ajuta sami spuneti daca pot sa fac de insotitor pe decizia de la pensia pe caz de boala are gradul 1 iar pe decizia de andicap are accentuat unde trebuie sa fac actele si daca se incadreaza astept raspuns urgent
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2017
Emanuela liliana, utilizator
Indemnizatia de handicap pt mama mea, care are un certificat de handicap grav, este legal din punct de vedere juridic, sa-i fie acordată de primăria unde are adresa pe buletin, în timp ce ea este îngrijită în acest moment, în apartamentul surorii mele,situat în altă localitate ? Mulțumesc anticipat pt răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2018
Nela iordache, utilizator
Buna ziua, as vrea sa stiu daca eu as putea fi insotitorul mamei care face dializa de 3 ani, gradul 1. Care ar fi conditie si actele necesare. Multumesc

Alte discuții în legătură

Ingrijitor de persoane cu dezabilitati adrianady adrianady Buna seara,am si eu o intrebare: o vecina are pe mama ei bolnava ,batrana, nu mai cunoaste persoane,deci are si o boala psihica,..pleaca de acasa foarte des,se ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal sfirangela sfirangela mama mea are parkinson,are pensie de handicapat de gradul ii,dar acum i s-a pus si diagnoticul de schizofrenie paranoida din cauza agravarii parkinsonului si ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)