avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiunea unilaterala, act unilateral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiunea unilaterala, act unilateral?

In noul Cod Civil, promisiunea unilaterala (art. 1327) este trecuta la sectiunea Actul juridic unilateral, ori de fapt aceasta este act bilateral si contract unilateral. Chiar n-au fost atenti redactorii noului cod, ori au urmarit ceva ce-mi scapa mie? :D
Daca e pur si simplu o greseala, atunci e una grosolana, pentru care un student la Drept ar fi "ars" la nota...
In noul cod se afla PROMISIUNE UNILATERALÃ DE VÂNZARE si PROMISIUNE BILATERALÃ DE VÂNZARE-CUMPÃRARE, cred ca este destul de clar ca in UNILATERALA doar o parte se obliga iar in cea de-a doua ambele parti isi creeaza obligatii.
promisiunea unilaterala devine act bilateral si contract DOAR dupa acceptarea ofertei.

Deci incadrarea este buna.

Alberto Kurtyan
dar in cazul politicienilor se aplica?unilateral se migreaza de la un partid la altul?ong-urile monitorizeaza activitatea parlamentarilor Bostan si Marcutianu si ce daca?ce daca unilateral au promis unilateral poate si pe viitor,daca se poate.....
Promisiunile politicienilor nu au caracter de contract civil si nu pot fi executate silit.

Sunt doar declaratii politice, care au caracter juridic asemanator pamfletului sau glumelor din ”Urzica”.

Alberto Kurtyan
mariava a scris:

In noul cod se afla PROMISIUNE UNILATERALÃ DE VÂNZARE si PROMISIUNE BILATERALÃ DE VÂNZARE-CUMPÃRARE, cred ca este destul de clar ca in UNILATERALA doar o parte se obliga iar in cea de-a doua ambele parti isi creeaza obligatii.

promisiunea unilat de vanzare in noul cod ce noi caracteristici are/? dna. Romascanu sspune ca nu este promisiunea unilat de vanzare act unilateral iar Dna Mariava spune ca este unilateral pt ca doar o parte se obliga ,pana la urma o explicatie mai clara poate da cineva?mersi
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
marciuc, utilizator

Alte discuții în legătură

Promisiunea de a contracta maite21 maite21 Cand vorbim despre o promisiune de a contracta, ne referim atat la promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare cat si la promisiunea unilaterala de vanzare sau ... (vezi toată discuția)
Intentia de vanzare liliana liliana Am si eu o nelamurire...intentia de vanzare poate fi asimilata cu antecontractul de vanzare cumparare???? (vezi toată discuția)
Obligatia de a face in noul cod civil ConstantinNASTA ConstantinNASTA Faţă de vechiul cod civil,în accepţiunea dvs., cum este tratată în noul cod civil \" obligaţia de a face\" ? (vezi toată discuția)