avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorii la administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorii la administratie

Buna ziua. Socrii mei au o datorie de aproximativ 4900 lei care dateaza de aproximativ 3 ani dupa calculele mele. Le-a fost sistata apa calda din martie sau aprilie si caldura nu le mai da deloc. Si anul trecut au fost datorii insa totusi li s-a dat caldura. Care este suma minima la care pot fi dati in jucecata pot recuperarea datoriei si la ce suma minima iti este executat silit apartamentul. Precizez ca:1) s-a facut anunt media: daca asociatia plateste 10% din valoarea datoriei catre raan se va da caldura si 2) toata scara lor au datorii /ap de la minim 1500 la maxim 5800. Nu cunosc datoriile pe alte scari la nivel de administratie. Mai precizez ca nu lucreaza decat socrul meu care are un salariu de 500 lei si are un credit de 300 lei. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
ContSters114672, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:19, 9 Noiembrie 2011
Multumesc pentru rapunsuri. Cat mai urgent rezolvata plata datoriilor astfel creste riscul executarii silite. Administratorul si presedintele si-au dat demisia, sunt in preaviz pana inn 22.11. in urma certurilor cu locatarii. E drept ca a batut la usa la fiecare apartament in ideea de a vorbii cu fiecare sa incerce sa mai plateasca. Cred ca s-au lasat pagubasi amandoi nereusit sa ajunga la un compromis cu niciunul dintre proprietari. Imi e teama ca noual administrator si presedinte vor pune in aplicare legea si vor trece la executare silita.
Ar fi interesant de stiut daca exista vreo institutie financiara (banca sau ceva similar) care sa fi dezvoltat un credit specializat pt astfel de situatii. Daca exista asa numitele credite de refinantare adresate persoanelor fizice, de ce nu s-ar putea crea instrumente de acelasi tip si pt. asociatiile de proprietari cu probleme financiare? La nivel logic nu vad nici un impediment. Legal... nu imi dau seama.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
cga43, utilizator
Si cu ce venituri poate garanta o asociatie de locatari plata unui credit?
Bancile acorda credite asociatiilor de proprietari, dar numai cu conditia sa nu aiba restantieri.
Happyend a scris:

Si cu ce venituri poate garanta o asociatie de locatari plata unui credit?


Cu acordul restantierilor, Asoc. de Proprietari ar putea gira imprumutul cu bunurile restantierilor (in cazul de fata apartamentele acestora). Puneti-va in situatia acestor restantieri -- daca se pune problema executarii silite, oricum isi pot pierde casele, care in sistemul de licitatii mai mult sau mai putin mafiot care se practica la noi ar putea fi vandute pe mai nimic. Oare nu ar prefera respectivii o reesalonare pe X ani? Sa presupunem ca intr-un bloc exista 25 de proprietari ale caror datorii insumeaza 75000 lei (~17 - 18.000 euro). Pentru o institutie bancara, suma nu e o avere - cam jumatate din pretul unei garsoniere conf. 1 - si cu toate astea din cauza acestei sume nu unul, ci 20 de proprietari se pot afla in situatia de a-si pierde apartamentele.

Repet, este o discutie la nivel logic. N-am decat o vaga idee care sunt implicatiile legale. Probabil ar fi trebuit sa postez intrebarea asta la sectiunea concursuri (de idei).
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
cga43, utilizator

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata esalonare apa nova bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are o esalonare a restantelor la Apa Nova ce se intinde pe o perioada de 12 luni. Mai sunt de plata acum 5 si odata cu ... (vezi toată discuția)
Esalonarea datoriilor la furnizorul de utilitati tomasso tomasso Esalonarea datoriilor unei asociatii de proprietari fata de regia autonoma de distributie a energiei temice se aproba numai in conditiile asumarii unui ... (vezi toată discuția)
Blocuri debransate datorita restantelor asociatiei Petre Buju Petre Buju În Suceava,SC TERMICA SA a luat măsura(şi a transpus-o în practică)debranşării de la căldură şi apă caldă întreaga asociaţie de ... (vezi toată discuția)