Imi cer scuze daca repet un topic deja prea mult abordat, insa nu gasesc o formula simpla de calcul in care sa se vada clar cum se calculeaza orele suplimentare. Am intrebat in multe parti dar nimeni nu stie exact cat e minimul care se da pe ora in zilele libere.
Mentionez ca lucrez 5 zile, 8 ore pe zi (vine vorba...de fapt mai mult insa nu am cerut niciodata sa mi se plateasca orele suplimentare din timpul serviciului). Dar uneori lucrez si Sambata sau Duminica pentru diverse evenimente (sunt organizator). Problema e ca nimeni, inclusiv angajatorul nu stie cat trebuie sa ma plateasca.
Eu am inteles ca se face ceva de genul de ex. la salar 1500 ron: 1500 / 21 zile = 71,42 ron / 8 ore = 8,92 x 75% = 15,61 ron pe ora. Adica 15,61 ron pe ora trebuie sa imi plateasca Sambata si Duminica. Este corect? Daca nu este , imi spuneti va rog formula corecta?
Ceea ce spuneti dvs. crimson, este media anuala a orelor pentru stabilirea salariului minim pe economie.
In sensul ca angajatorul nu poate plati mai putin salariatului facand media intr-un an, pentru un program complet.
Exact, intr-o luna tarifarul pe ora poate fi mai mic sau mai mare. Astfel se calculeaza si indeminizatia de co.
De fapt orele suplimetare se platesc in luna in care se efectueaza, cu tarifarul normal, fara sporul de 100%
Daca in luna urmatoare nu s-a putut oferi ore libere platite, atunci se acorda spor.
Sporuri
nelugigi
As dori sa stiu de ce sporuri si mai ales daca am dreptul la anumite sporuri. Lucrez intr-o banca si am cerut sau mai bine am intrebat contabila daca nu cumva, ... (vezi toată discuția)