avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restituirea unei parti din fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restituirea unei parti din fondul de rulment

Sunt proprietara din 1998 a unui apartament obtinut in urma unei mosteniri. Fondul de rulment pe care, potrivit spuselor administratiei, il detin in acest moment este de 370 Ron. Blocul dateaza din 1969 si am pe undeva chitante din 1994 care arata ca se retinea lunar o suma echivalenta cu 3 RON de azi, suma pe care de cand sunt proprietara am platit-o si eu lunar.
1. Cum pot verifica daca aceasta suma este cea corecta? Ce inscrisuri care sa justifice exactitatea sumei de 370 de ron ar trebui sa cer administratiei?
2. In ultimele 12 luni cea mai mare valoare a intretinerii a fost de 210 Ron la care s-au adaugat 30 Ron ca fond de reparatii si 3 Ron ca fond de rulment. Am depus o cerere prin care solicit restituirea diferentei dintre cea mai mare valoare a sumelor datorate asociatiei intr-o luna si fondul de rulment pe care il detin si am primit raspunsul: nu se aproba. Este legal? Daca nu, cum trebuie sa procedez pentru recuperarea acestei sume?
Mentionez ca inteleg utilitatea fondului de rulment, ca sunt de acord ca la asociatie sa am un fond care sa acopere valoarea celei mai mari intretineri , fond pe care sa-l actualizez cand intretinerea creste.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Diana-D, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:05, 16 Noiembrie 2011
@Diana-D
Incercati ca problemele expuse in forum sa le prezentati in scris si biroului/compartimentului specializat in sprijinirea si indrumarea asociatiilor de proprietari din cadrul primariei.
@Diana D

la toate nelamuririle dvs,puteti lesne sa primiti raspuns.solicitand presedintelui de asociatie in temeiul art 10 din L nr 230/2007 sa va puna la dispozitie documentele justificative pentru sumele pe care le suspectati ca sunt netemeinic percepute
Este de preferat ca anterior avansarii oricaror suspiciuni asupra modului de utilizare a fondurilor individuale,sa fiti temeinic documentata cu activitatile si actiunile desfasurate de reprezentantii asociatiei de proprietari in interesul general al proprietarilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centrala termica si fondul de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri: 1 ... (vezi toată discuția)
Fond rulment mipa mipa 1.Cf legii 230 / 07 fondul de rulment e optional. Administratorul asociatiei de proprietari poate stabili in sedinta de comitet cu acordul acestora plata ... (vezi toată discuția)
Probleme cu restantierii cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, In cadrul asociatiei noestre de proprietari sunt mai mult de jumatate din apartamente cu restante la cotele de intretinere pentru o luna, doua, ... (vezi toată discuția)