avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pedeapsa conducere sub influenta bauturilor alcoolice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pedeapsa conducere sub influenta bauturilor alcoolice

Buna seara,duminica noapte am fost oprit de politie si mi s-a gasit o alcoolemie de 0.47 in aerul expirat.Imi poate spune cineva exact ce se poate intampla?Si daca imi face dosar penal,in ce timp se prescrie fapta?
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 21:01, 18 Noiembrie 2011
am sa vad ce pot face.asta este de acum.multumesc pentru raspunsuri.
De regula proba biologica poate sa va aduca o alcoolemie de cel putin dublu si in acest caz va fi infractiune si unn dosar penal care poate sa va fericeasca cu o condamnare cu suspendare si anularea permisului. La un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti in ceea ce va priveste puteti depune actele pt sustinerea unui nou examen pt obtinerea permisului. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va apere interesele, sa va va reprezinte in instanta si sa va fereasca de eventuale chichite avocatesti.
va multumesc pentru raspuns domnule avocat.mi-as angaja eu avocat daca as avea bani...in afara de condamnare cu suspendare va mai trebui sa platesc si amenda?
Ce amenda?
Daca ajungeti in instanta primiti avocat din oficiu, adica moca.
pai daca primesc pedeapsa cu suspendare inseamna ca nu platesc in niciun fel pentru faptele mele si ma gandeam ca trebuie sa platesc in alt mod.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie la volan Iceangel Iceangel Buna ziua, Din pacate, aseara a fost momentul in care si eu mi-am invatat lectia, dupa ce bei, nu te urci la volan. Am fost oprit in jurul orei 2 30 de ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie ContSters233244 ContSters233244 Buna ziua am si o problema..#-o,acum 4 seri am fost si eu oprit de un echipaj de politie,ma`ntorceam de la chindie,precizes k nu am baut decat 4 pahare cu bere ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt alcool la volan aaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa buna ziua ma numesc enache am o problema foarte mare sunt disperat ,am fost oprit de un echipaj de politie :( si mau pus sa suflu in etilotest si mia iesit ... (vezi toată discuția)