avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... IN ATENTIA SPECIALISTILOR SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

IN ATENTIA SPECIALISTILOR SSM

Stimati colegi, as vrea sa cunosc parerea dvs. in legatura cu noile modificari ale Hg 1425/2006, in fapt abrogarea unor articole dih HG955/2010

HOTARARE
pentru abrogarea prevederilor art.I punctul 37 precum si ale art.II din Hotararea Guvernului nr.955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1425/2006
In temeiul art.108 din Constitutia Romaniei, republicata, al art.51 alin.(2) din Legea securitatii si sanatatii in munca nr.319/2006,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. I - La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga prevederile art.I punctul 37 precum si ale art.II din Hotararea Guvernului nr.955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr.319/2006, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1425/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 661 din 27 septembrie 2010.
Art. II - Hotararea Guvernului nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 882 din 30 octombrie 2006, cu modificarile si completarile aduse prin prezenta hotarare, se va republica, dandu-se textelor o noua numerotare.
PRIM - MINISTRU EMIL BOC

Este vorba de ocupatiile in dom. SSM - tehnician si expert ssm - si cerinte minime de pregatire. :O
In acest caz, mai este in vigoare ca lucrat. desemnat sa aiba CIM de 8 ore?
Doamna Ministru , are idei noi ! OK ! Dar noi ce vina avem ?! :hammer:
Fiecare ministru mai " naste " o ghidusie, si se schimba macazul - YUPII !! :yeah:
Cel mai recent răspuns: tudorvle , utilizator 18:39, 10 Ianuarie 2012
s-a creat astfel o pozitie de monopol a sevicilor externe de profil pe piata muncii(au aparut ca ciupercile dupa ploaie),


Asa este, dar sa va explic de ce. Cu CIM cu timp partial, ca lucrator desemnat puteam practica la sa zicem 6 firme mici. Vechimea mergea, contributiile si taxele erau platite la timp de angajatori, OK.
Cu CIM de 8 ore, inseamna doar o firma, care are 10-20 angajati, ce salariu poate sa-ti dea si cu ce sa te ocupi 8 ore/zi ?
Atunci, daca indeplinesti conditiile te abilitezi sau te angajezi la un serv. extern abilitat.
Eu , de exemplu m-am angajat la serv. ex. al sotului meu care s-a abilitat din motivele de mai sus. Acum e seful meu ( isi doreste asta de 33 de ani ) ! :fight:

Analiza dumneavoastra e corecta,mai ales daca e o ,,dorinta realizata dupa treizecisitrei de ani de sotul dumneavoastra" dar un lucrator in domeniul securitatii muncii cu o vechime de 14 ani care nu are studii superioare tehnice ce poata sa faca..? Sa asteptam sa vedem ce modificari aduce HG 955/2010, multumesc pentru raspuns.Cu deosebita consideratie.
Am dorit sa fac sa zambeasca putin , pe cei care citesc ce am scris.
E greu, tare geu sa mai zambesti in lumea care traim !!
Cu aceeasi consideratie ,Octavia Turbatu
Nu mi se pare ca modificarile aduse de HOTÃRÂREA nr. 1.242 din 14 decembrie 2011 sunt semnificative, pur si simplu s-au eliminat ocupatiile de tehnician si expert si cred ca reflecta degringolada de la varful Inspectiei Muncii din ultimii trei ani cand s-au succedat aproximativ 5-6 inspectori generali interimari. abia dupa lungi batalii a fost fixat actualul sef care are meritul ca provine din sistem (responsbil protectia muncii salina Tg ocna apoi inspector la IM urmata de functia de adjunct compartiment SSM si acum big boss).Doamna ministra ma intreb daca stie ca exista compartimentul SSM la Inspectia Muncii care pentru ea se ocupa doar cu munca la "negru".
Norma intreaga pentru lucratorul desemnat ramane valabila si asta e un lucru bun. Am intalnit cazuri cand o singura persoana avea 10 pina la 20 de contracte cu timp partial la tot atatea unitati cu peste 50 de lucratori fiecare, iar activitatea era pe masura, superficiala
Va multumesc pentru postare :bow:
Asa este, mare degringolada ! De ce a trebuit sa elimine tehnicienii si expertii ?
Am intalnit numerosi " inspectori " care erau absolventi de curs de 40 ore, fara nici o experienta, care se recomdau asa, deoarece pe diploma de absolvire era trecut inspector.
Acelasi lucru si cu HR. Binenteles faceau impresie buna la angajatori care se gandeau imediat, ce noroc pe ei, nu mai au treaba cu controlul, doar au un inspector angajat !!
Dupa mine doar cei de la ITM sunt inspectori!!
La o unitate cu peste 50 de angajati, nu se poate ocupa cu progaram partial. Trebuie sa faca si CSSM, si SIPP.
Dar la o firma cu magazin de vanzare cu 2-3 lucratori, la o firma cu activitate de birou, unde instruirea o poti face la 3 sau 6 luni, se poate sa ai 10-20 firme.
Eu am avut cel mai mult 14 cu CIM partial, dar erau majoritatea simple, magazine, depozite, distributie, HR, minimarket...
La majoritatea am avut control ssm, si nu au fost probleme, ceea ce inseamna ca treaba era bine facuta

Alte discuții în legătură

Persoana responsabila cu protectia muncii pe santiere nicu5902 nicu5902 Pe un santier persoana insarcinata cu problemele de protectia muncii (SSM) trebuie sa aiba calificare de Coordonator de securitate si sanatate a muncii sau ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru postul de expert ssm alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Pentru a ocupa functia de EXPERT IN SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA - cod cor 242304 necesita studii superioare????? (vezi toată discuția)
Inspector ssm vs tehnician ssm apetra apetra Lucratorul nostru desemnat are certificat de absolvire, cursuri 80 ore, program perfectionare pt ocupatia inspector SSM, cor 315219, facut in 2009. Modificat ... (vezi toată discuția)