i_andreea2005 a scris:
pai cum sa coste 8000 de lei? dar ce isi mai fac un etaj deasupra :)
Daca nu ati facut niciodata o asemenea lucrare este normal sa nu stiti. Dar puteti sa va informati cautand oferte sau solicitand ofertele firmelor care au site-uri pe internet, ca sa nu cheltuiti cu adrese, telefoane, faxuri...
Majoritatea firmelor au pretul unui singur strat de hidroizolatie in jur de 30 lei metrul patrat.
Dar sunt multe situatii cand sunt necesare doua straturi (cateodata chiar trei), sunt necesare corectii de panta, şape de ciment, aerisiri de schimbat, capace, gratare, burlane de scurgere, aticuri de reparat, reparatii ale zidariei...
Am realizat o lucrare de hidroizolatie a unei terase ce a costat 40 lei/m.p. si in aceeasi luna la alta terasa ne-a costat 80 lei/m.p.
Iar suprafata iar este o mare necunoscuta pentru cei fara practica. De exemplu daca apartamentul de la ultimul etaj are 60 m.p. , aproape sigur suprafata de hidroizolat va depasi 100 m.p. Daca nu intelegeti va pot explica.
Cat priveste garantia unei lucrari de hidroizolatie, firmele adevarate nu dau garantie mai mare de 3 ani pentru lucrare si 10 ani pentru materiale, in conditiile in care nu se circula pe terasa (altfel iese din garantie).
Asa ca in 7 ani cat ar fi cineva scutit de impozit ar mai trebui facuta lucrarea inca odata.
Dar, asa cum dumnaevoastra apreciati Romania, poate ca este ţara tuturor posibilitatilor si in acest sens puteti sa realizati pe cheltuiala dumnaevoastra lucrarea si sa va recuperati banii din impizitul pe apartament. Eu nu cred ca o reglementare in Romania poate rezista mai mult de trei zile fara a i se aduce modificari, schimbari, amanari, suspendari...
Dar cine stie, ca asa cum bubuie bugetul statului (ca economia deabia rasufla), poate in anii urmatori vom plati impozit pe apartament de zece ori mai mare daca in prezent si-atunci, poate in 7 ani se pot recupera banii bagati in hidroizolatie dar cu ei va puteti cumpara anual cate o inghetata.