avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatia acoperisului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatia acoperisului

Buna seara!
As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri legate de izolatia acoperisului.
Am sa incep printr-o povestioara scurta ca sa ma fac mai bine inteleasa, apoi am sa pun si intrebarile.
In vara anului 2010, s-a afisat la avizier o instintare de plata pentru repararea acoperisului. Toate bune si frumoase, doar ca suma ce revenea fiecarui apartament era ENORMA. Arunci m-am hotarat sa caut o oferta convenabila si care sa ofere garantie si am dus-o administratorei. De atunci a trecut 1 an si ceva si nu s-a mai intamplat nimic, pana ieri cand am primit o hartie de la presedinte prin care ni se impune constituirea fondului de reparatie necesar, cu suma aceea ENORMA pentru urgentarea lucrarii.
Eu vreau sa stiu cam ce am de facut in situatia asta? Daca exista stiupulat undeva ca suntem obigati sa platim doar cei de pe coloana?
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 20:26, 25 Noiembrie 2011
@silviu_n,
Nu inteleg de ce ma luati asa la ture. Ceea ce am scris este doar parerea mea si atat. Asa cum altii isi dau cu parerea, m-am gandit ca as putea face si eu acelasi lucru...chiar ca ar fii nevoie de un buton pentru huiduieli :) Si acum sa va explic si cum sta treaba...nu ma intereseaza ce dezavantaje are acel vecin de la 4, si nici nu ma intereseaza ca nu i-au ajuns banii de un apartament mai bun, asa cum probabil nici pe el nu il intereseaza de mine decat acum ca doreste bani. Pentru mine nu exista fapte de caritate in asemenea situatii. Nu sunt contra la asemenea lucrari, dar nici sa dau un salariu din mana pentru ca vecinii asteapta sa le ploua in casa.
Oricum va multumesc pentru raspunsuri, ceea ce ma interesa am sustras din mesajele primite.

@adriantot,
Va multumesc pentru informatii. Oricum acum am inteles ca nu se mai poate face nimic, degeaba doreste presedintele inceperea lucrarii. Faza cea mai tare e ca nici cel de la 4 nu e de acord cu firma pe care au gasit-o si cu suma impusa de plata. Probabil ca in primavara o sa se apuce de treaba, numai bine ca vom avea timp sa mai strangem niste bani.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
Adriantot, moderator
Nu cred ca va laut cinva "la ture", cum spuneti ci vi sa- raspuns cam cu aceeasi moneda. Verificati mesajele si vedeti ca dumnaevoastra ati inceput "gluma".
Va astepatam cu vesti bune. Sa ne spunerti ca in primavara ati demarat lucrarile si toamna urmatoare o sa va gasesca pregatiti de ploaie.
V-am răspuns din punctul de vedere al unui președinte de asociație care a avut de luptat cu această mentalitate pe care o afișați dvs... „ce mă interesează pe mine, când s-a mutat la ultimul etaj nu știa ce îl așteaptă?”. Această mentalitate, în afară de a fi contrară legii, este și păguboasă pentru că, iată, asociația noastră a pierdut un proces cu un proprietar de la ultimul etaj care, în ultimă instanță, și-a făcut singur reparația apoi ne-a dat în judecată. Vă dați seama că au trebuit plătite și cheltuielile de judecată.

De asemenea, am experiența traiului timp de 8 ani la etajul 4/4.

Este o meteahnă a societății în care trăim, oamenii vorbesc fără să fie informați. Sunteți (pe bună dreptate) suspicioasă asupra unor cheltuieli ce urmează a fi făcute de către conducerea asociației, însă, în primul rând trebuie să vă informați. Ce lucrări trebuiesc realizate? Este necesară o lucrare de anvergură (după cum spunea și dl adriantot,cu reparația aticului, refacerea pantelor, etc) sau este suficientă lipirea unui strat de hidroizolație peste cea existentă? Informați-vă, că sunt banii dvs, să știți pe ce îi dați!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces acoperis bloc lawyer2016 lawyer2016 Daca presedintele si administratorul nu-mi asigura accesul la acoperisul blocului unde ma pot adresa ? Este aplicabil art 256 Ncp pt tulburare de posesie ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)
Greseala sau furt ? CFI75 CFI75 In anul 2010 am devenit presedintele unei asociatii....prelund arhiva si toate actele.In urma cu 2 saptamani a trebuit sa reinoiesc contractul cu regia de apa ... (vezi toată discuția)