avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie montare sisteme de supraveghere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie montare sisteme de supraveghere

Buna ziua,
M-ar interesa actele necesare pentru dobandirea unei autorizatii de montare sisteme de supraveghere.
Stiu ca este nevoie de angajati cu un anumit nivel de pregatire.
Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: cristicor , utilizator 11:16, 9 Octombrie 2020
aruaina a scris:

In att D-lui Marian,

Ma intereseaza subiectul de mai sus, care ma ajuta intr-un fel.Deoarece doresc sa deschid si eu o firma pentru acest domeniu.Insa as dori sa intreb, ce cod caen i se atribuie vanzarii/comercializarii acestor sisteme de alarma intr-un magazin fara instalare?
Pentru ca cei de la Registru Comertului nu mi-au dat ceva concret, mi-au spus ca se atribuie codurile caen 4742 si 4743.Corespund aceste coduri?
Multumesc si astept raspuns!

Buna ziua!

Aveti nevoie si de urmatoarele codri CAEN
8020 - Activităţi de servicii privind sistemele de securizare
7112 – activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea (pentru activitatea de proiectare) şi
4321 – lucrări de instalaţii electrice

Cadrul legal pentru Licentierea societatilor comerciale in domeniul sistemelor de securitate: [ link extern ]

Succes!
"Condiţiile de pregătire de specialitate se referă la: calificare dobândită în profil electric (studii tehnice superioare sau medii - fără drept de proiectare) şi specializare în sisteme electronice de securitate (certificat eliberat de un formator autorizat, cu tematică avizată de I.G.P.R.)."

Inteleg ca trebuie musai studii tehnice medii (liceu tehnic) sau superioare (facultate) dovedite cu diploma de studii, pentru licentierea la Politie, nu este suficient doar cursul /atestatul ARTS de "Tehnician sisteme de securitate"... Corect?
Licenţierea persoanelor fizice sau a asociaţilor familiale autorizate în baza Legii nr. 300/2004 privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice de către persoane fizice se realizează similar ca la societăţile comerciale cu prezentarea autorizaţiei eliberate de primării în locul actului constitutiv, având menţionate activităţile de servicii privind sistemele de securizare cod CAEN 8020.
Persoanele fizice licenţiate au dreptul de a executa numai lucrări pentru locuinţe şi anexe ale acestora, care nu necesită întocmirea de proiecte pentru a fi supuse avizării poliţiei.

Sa inteleg ca pot lua autorizatia si ca persoana fizica si apoi pot sa imi deschid o firma pe acest domeniu de activitate ( eu fiind autorizat deja ). Dupa care trebuie doar sa obtin autorizatia de la IGP pentru firma ?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca se primeste o sanctiune in cazul in care o persoana fara atestatul de "Tehnician sisteme de securitate" efectueaza lucrari in acest domeniu, el fiind angajat al unei societati care a primit licenta de functionare in domeniul sistemelor de securitate, pe baza unui atestat legal al unui asociat.

Mai exact, incerc sa aflu ce sanctiune se aplica pentru nerespectarea Art. 34 alin. (3) din Legea 333/2003, insa mi-e greu sa trag o concluzie pentru ca nu este precizat clar in sectiunea "Răspunderi şi sancţiuni".

Asadar, intrebarea este:

Pentru nerespectarea prevederilor Art. 34 alin. (3) din 333/2003 se aplica sanctiunea de la:
-Art. 58 ?
sau
- vreuna dintre contraventiile de la Art. 60?

Multumesc frumos!

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare, va rog frumos. As dori sa deschid o PFA in acest domeniu pentru a instala sisteme de securitate numai la persoane fizice (in case si apartamente) pentru care nu e nevoie de proiect.

pot obtine licenta de la Politie in conditiile in care nu am studii tehnice si fac un curs de instalatori? Am vazut ca e cerinta obligatorie pentru firme, in privinta studiilor tehnice, eu nu am astfel de studii, dar am abilitati tehnice si, in plus, as putea face un curs profesional.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Instalare sisteme de supraveghere video. BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Este primul meu post si va urez: Bine v-am gasit ! Probabil lumea va spune ca a mai fost discutat subiectul dar eu am doua dileme la care nu ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)