avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie montare sisteme de supraveghere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie montare sisteme de supraveghere

Buna ziua,
M-ar interesa actele necesare pentru dobandirea unei autorizatii de montare sisteme de supraveghere.
Stiu ca este nevoie de angajati cu un anumit nivel de pregatire.
Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: cristicor , utilizator 11:16, 9 Octombrie 2020
kres a scris:

pot obtine licenta de la Politie in conditiile in care nu am studii tehnice si fac un curs de instalatori?

trebuie sa dovediti calificarea dobandita intr-un profil electric. avizarea PFA-urilor este asemanatoare cu cavizarea firmelor. astfel, pentru a obtine autorizatia IGPR fara drept de proiectare aveti nevoie de studii medii si curs de tehnician DVSCAM la ARTS. pentru a obtine si dreptul de proiectare, aveti nevoie de studii superioare in domeniul electric, electrotehnic, e.t.c. impreuna cu cele doua cursuri de la ARTS: curs de ingineri si curs de proiectant.. documentatia necesara avizarii este disponibila pe situl www.politiaromana.ro

succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Allsys, utilizator
RaduGabriel a scris:
Sa inteleg ca pot lua autorizatia si ca persoana fizica si apoi pot sa imi deschid o firma pe acest domeniu de activitate ( eu fiind autorizat deja ). Dupa care trebuie doar sa obtin autorizatia de la IGP pentru firma ?

nu! faceti confuzie! firmele se autorizeaza in baza unei scheme de personal, unde directorul tehnic trebuie sa indeplineasca toate conditiile necesare avizarii IGPR. dumneavoastra, initial avizat ca PFA, nu indepliniti aceste criterii. in general, directorul tehnic al unei firme avizate trebuie sa faca dovada specializarii in domeniul electric, electronic, electrotehnic - studii superioare. pe cand, la PFA, aces lucru nu este obligatoriu. sunt suficiente studiile medii.

succes!
Ultima modificare: Marți, 13 Septembrie 2011
Allsys, utilizator
Buna ziua, ma intereseaza daca instalarea unui sistem de evidenta si pontaj(fara acces) la o institutie, este considerat sistem de securitate si am nevoie de aceleasi autorizari ca si la sisteme de supraveghere video?

Multumesc.

Buna seara,
Eu am o mare dilema si va rog sa ma ajutati daca puteti...Vreau sa infiintez o societate pe montaj alarme si camere supraveghere (lucru pe care il fac de ceva vreme la patron, s-au strans vreo 10 ani), insa legea 333/2003 imi da dureri de cap. Nu am faimoasele studii tehnice ,ci doar studii in agroturism eu, iar sotia are studii juridice.
Intrebarea mea este daca pot infiinta o astfel de firma fara ca in conducere sa se afle un inginer electronist (fara sa fie actionar) ????
Intentionez sa angajez un inginer electronist (cum solicita legea) cu doua ore care sa poata face proiectarea. Dar este suficient sa fie doar ANGAJAT???? Stiu cazuri in care patronul nu are studii tehnice si totusi conduce o astfel de societate...dar nici unul nu spune cum a primit autorizatiile !!!!
Totodata eu voi face cursul pt tehnician sisteme de securitate la ARTS pt a putea realiza montaje.
Va rog, sa ma luminati in acest sens, daca exista vreo "portita" sau modalitate sa-mi deschid o societate cu acest profil ca m-am saturat sa tot castige altii de pe urma mea.
Multumesc!!!

M-am interesat eu in aceeasi problema (instalare de sisteme simple in apartamente fara proiectare).

NU va puteti autoriza nici ca firma, nici ca PFA fara studiile alea tehnice, deci cursul ARTS NU este suficient pentru a profesa.

Puteti insa lucra, cu cursul ARTS in cadrul unei firme de instalari sisteme caz in care nu va trebuie neaparat studii tehnice (in acest caz firma se autorizeaza la Politie iar in conducerea firmei trebuie sa fie musai un inginer care sa se autorizeze).

Deci, singura solutie ar fi sa faceti un SRL cu cineva care are si studii tehnice si curs ARTS si se poate autoriza cu SRL-ul, iar dvs. sa lucrati ca si tehnician cu calitatea de angajat.

Legea 333 urmeaza sa fie modificata dar nu stie nimeni cand si cum.

Alte discuții în legătură

Instalare sisteme de supraveghere video. BogdanMohora BogdanMohora Buna ziua, Este primul meu post si va urez: Bine v-am gasit ! Probabil lumea va spune ca a mai fost discutat subiectul dar eu am doua dileme la care nu ... (vezi toată discuția)
Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)