Buna ziua,
M-ar interesa actele necesare pentru dobandirea unei autorizatii de montare sisteme de supraveghere.
Stiu ca este nevoie de angajati cu un anumit nivel de pregatire.
Va multumesc anticipat pentru timpul dumneavoastra.
Buna ziua,
Pentru a instala, modifica sau intretine sisteme se securitate (inclusive video) la unitatile care nu necesita avizarea politiei trebuie doar ca un angajat al firmei respective sa detica calificarea de Tehnician Sisteme Securitate.
Facultate tehnica terminata trebuie doar pentru „proiectant sisteme de securitate” si „inginer sisteme de securitate”
HG 301/2012:
ART. 68
(1) Sunt supuse avizarii politiei proiectele sistemelor de alarmare destinate urmatoarelor categorii de obiective:
a) unitati de interes strategic si obiective apartinand infrastructurilor critice;
b) unitati sau institutii de interes public;
c) institutii de creditare, unitati postale, puncte de schimb valutar, case de amanet, unitati profilate pe activitati cu bijuterii din metale sau pietre pretioase;
d) magazine de arme si munitii;
e) statii de comercializare a carburantilor/combustibililor;
f) sali de exploatare a jocurilor de noroc;
g) centre de procesare;
h) casierii furnizori si servicii de utilitati;
i) obiective industriale;
j) depozite;
k) instalatii tehnologice.
Este suficient cursul ARTS numai daca persoana este angajat al unei firme de proiectare si instalare sisteme.
Daca insa omul doreste sa se autorizeze, sa lucreze pe cont propriu ca PFA sau SRL, necesitand, in baza Legii 333, autorizare de la Politie, nu poate obtine aceast autorizare daca nu are acele studii tehnice (cel putin studii medii) + cursul ARTS (care tine loc de pregatire profesionala in specialitate).
Deci, pentru a lucra pe cont propriu, cursul ARTS nu este suficient, nu tine loc de studiile tehnice cerute de lege, chiar daca e vorba numai de instalare, fara proiectare.
Buna ziua,
Va rog sa nu mai dezinformati,
Pentru a aviza o firma pe codul caen 8020 - activităţi de servicii privind sistemele de securizare, instalare si mentenanta sisteme securitate (fara proiectare) este nevoie doar de un technician sisteme securitate (care se poate obtine fara studii tehnice).
Buna ziua,
Va rog sa nu mai dezinformati,
Pentru a aviza o firma pe codul caen 8020 - activităţi de servicii privind sistemele de securizare, instalare si mentenanta sisteme securitate (fara proiectare) este nevoie doar de un technician sisteme securitate (care se poate obtine fara studii tehnice).
Eu am intrebat odata la Politie si mi-au spus ca orice forma de activitate, nou infiintata, privind sistemele de securitate, ce necesita avizul Politiei, in baza Legii 333, are ca si conditie de avizare studiile tehnice medii sau superioare, pentru cel putin o persoana din SRL sau titularul de PFA.
Cei de la ARTS care tin cursul, am inteles, ca accepta la curs si oameni fara studii tehnice, pentru ca acestia sa poata lucra, ulterior, intr-o firma de sisteme de securitate. Ca sa lucreze insa, pe cont propriu, la cere Politia diploma de studii tehnice, la avizare.