Buna seara . Va rog din tot sufletul sa imi dați un răspuns pt ca deja am ajuns La disperare . Sora mea a plecat in Germania acum trei săptămâni , concubinul ei era deja acolo o cunoștinta de a concubinului a amagito pe sora mea ca ia găsit de munca la niste bătrâni .Cum a ajuns in Germania cunoștinta concubinului a si sechestrato , nu Mai zic ca ai aplica rele tratamente in fiecare zi de La viol pina La bătăi chiar si infometarea vrea sa o facă sa practice prostitutia chiar a si duso forțat in multe cluburi unde se practica sexul pt bani .Problema este ca am aflat imediat am anunțat autorităților din tara de o săptămâna si pina acum nici un rezultat .Am uitat sa specific este sechestrat si concubinul surorii mele . La autorități am dat toate datele posibile pina La adresa si nume tot . Deci eu si familia am ajuns in pragul disperarii pt ca nu mai știm ce sa Facem mai ales ca sora mea este foarte slabita si ai aplica in fiecare zi același tratament țin sa specific ca autoritățile din Romania stiu ca aceea persoana care o tine sechestrata pe sora mea a mai fost condamnata pt trafic de persoane tot in Germania .Si nu primim nici un răspuns doar atat ne spun ca am anunțat DIICOT ul si Mai mult de atat nimic dar deja a trecut o săptămâna iar sora mea este foarte slabita are nevoie de îngrijiri medicale cat mai repede pt ca nu mai rezista .Autoritățile din Romania ASA ne spun in fiecare zi mai mult de atat nu putem face. Ce pot face sa o salvez Mai repede ? Sa astept sa moara ? Astept un răspuns va rog din tot sufletul datimi un sfat .
:(
cu referire la activitatea consulara a Consulatului General al Romaniei in Germania-
Trebuie sa intelegeti ca reprezentantul consular nu are abilitatile necesare de a dispune in cercetarea cauzei. Puteti sa va asteptati din partea Consulului Roman doar sa va sustina cauza in fata autoritatilor germane, sau pur si simplu sa inainteze eventualul demers scris al dumneavoastra, dar dupa o prealabila traducere in limba germana, catre autoritatile germane. Dar asta implica pe de o parte costuri referitoare la traduceri, si pe de alta parte consultarea unui avocat, iar dumneavoastra pana la data prezentei nu faceti vorbire de angajarea vreunui avocat german sau a vreunui traducator macar. Trebuie sa intelegeti de asemenea ca dumneavoatsra trebuie sa suportati toate costurile ce implica o astfel de actiune chiar in sprijinul dumneavoastra, deoarece chiar si traducerile efectuate de catre Consulat constituie venituri pentru sustinerea activitatii acestuia, si nimeni nu va renunta la aceste venituri, chiar daca e vorba de un apel umanitar, pana la urma.
vad ca nu v-ati gandit la elementul de extraneitate al spetei si ca fapta fiind savarsita pe teritoriul Germaniei va fi cercetatat si solutionat cazul avand in vedere legislatia germana, chiar fapta fiind savarsita de un roman in contra altui cetatean roman! Si avand in vedere acest fapt trebuie fara doar si poate sa se apeleze la un avocat german, sau macar la un avocat roman cu titlul de avocat european inscris intr-un barou german. Eu personal, pana la data prezentei nu cunosc pe nimeni acolo, si nici nu cunosc daca se acorda asistenta judiciara din oficiu pentru astfel de cauze.
Asa ca, din pacate si cu tot respectul pentru exactitatea informatiilor dumneavoastra bazate pe textele de lege romane, nu prea ne sunt de folos textele citate de dumneavoastra:console:
In concluzie, autoritatile romane nu sunt interesate de soarta cetatenilor romani din afara granitelor (Romania nu e SUA) iar pe avocati nu ii intereseaza decat cam ce si cat ar castiga de la dvs. (adica nimic). Procurorii au salariul fix si nu sunt motivati. Politia jefuieste soferii si foloseste "fetele" de pe strada ca "martori" cand are nevoie. Etc, etc.
Poate autoritatile germane va rezolva problema, daca luati legatura cu ele.
o sugestie: sunati la Ambasada Germaniei la Bucuresti, explicati situatia si solicitati sa fiti pusa in legatura cu un functionar din ambasada care va poate ajuta cu relatii , unde anume sa va adresati in Germania, daca vi se poate da un avocat german din oficiu
trimiteti urgent un email acolo unde i se va indica , bazati-va pe promptitudinea autoritatilor germane (nici lor nu le convine o astfel de situatie) si cit mai putin pe cea a autoritatilor romane, din pacate asta este.
Eu personal nu inteleg niste lucruri. Ati venit pe acest forum relatand niste intamplari si cerand ajutor in conditiile in care dvs. aveti toate datele: nume, adresa, nr. de telefon a locului unde este tinuta sora dvs.
De ce asteptati atat de mult in loc sa mergeti dvs. in Germania sa vedeti ce se intampla de fapt.Personal, in locul dvs, as fi mers direct la o sectie de politie germana, relatand toate aceste lucruri si sunt sigur ca cei de acolo v-ar fi insotit la adresa unde este sora dvs.
Nu mai asteptati reactii de la autoritatile romane, sau consulate, nu vor face nimic sau vor face cand este prea tarziu(doamne fereste).
Un alt aspect- daca sora dvs. are posibilitatea sa tina legatura cu cineva din afara acelei locuinte...de ce nu suna direct la politie?