@silviu_n,
Stima este reciproca. De aceea va rog sa cititi subiectul cu atentie de la inceput si discutam. Poate reusiti dumneavoastra sa raspundeti la nedumeririle mele pe care le-am exprimat tocmai pentru a ne lamuri, dar la care @EmiM nu a raspuns, nu a adus nici o clarificare.:help:
Vedeti ca notificarea formulata cu ajutorul avocatului este trimisa pentru restante ce incep din anul 2009:
Aseara am gasit acasa un plic trimis de o avocata angajata de el(fara sa ne consulte in privinta alegerii acestuia) prin care eram anuntata ca voi fi data in judecata pentru datoriile din 2009 pana in 2011
Poate sunteti de acord cu mine ca din anul 2009 pana in noiembrie 2011 sunt ceva mai mult de 90 de zile, nu!?
Apoi utilizatorul spune ca nu a platit intretinerea pentru iulie afisata in august, dar nu ne spune ca ar fi primit notificarea pentru restanta, ci pentru restantele din 2009 pana in 2011. Pot crede ca are restante din 2009 pana in 2011, asa cum singur spune, iar din iulie 2011 pana in noiembrie 2011 nu a mai platit la asociatie. Poate ca pana in iulie 2011 a mai platit cate ceva. Este firesc, in aceste conditii ca asociatia sa-l notifice sau nu?
Dar sa presupunem ca citim pe diagonala si n-am observat aceste amanunte.
Cert este ca proprietarul este restantier fata de asociatie si nu asociatia fata de proprietar.
Adaptez un pic datele furnizate la un caz concret. In asociatia noastra lista pentru iulie 2011 s-a afisat pe 18 august 2011 cu termen scadent la 7 septembrie 2011 si-un apartament are de plata suma de 230 lei pentru iulie (nu are restante).
Pe 18 septembrie pe lista figureaza cu 190 lei intretinerea pe august si restante de 230 lei (din iulie), adica
restante pentru o luna (noi le trecem pe o coloana separat).
Pe lista din 18 octombrie figureaza cu 210 lei cheltuieli intretinere pentru septembrie si restante de 230+190= 420 lei (iulie + august), adica
restante pentru 2 luni.
Pe lista din 18 noiembrie figureaza cu suma de 280 lei cheltuielile lunii octombrie si restante de 230+190+210= 630 lei (iulie + august + septembrie), adica
restante pe trei luni, toate ajunse la scadenta pentru ca scadenta listei afisata in 18 octombrie a fost 7 noiembrie.
Asadar acum in noiembrie 2011, presedintele (si nu administratorul) poate sa introduca actiune in instanta. Un avocat angajat pentru o asemenea actiune ar fi incasat un onorariu cel putin de zece ori mai mare decat aceasta suma modica platita pentru ca notificare sa fie intocmita profesional, sa poata fi apoi folosita si in instanta si sa aiba un impact serios asupra destinatarului.
Referitor la cele 90 de zile prevazute in lege, iar va rog sa cititi corect si sa constatati faptul ca dupa 90 de zile asociatia are dreptul sa actioneze in instanta, ori aici nu este o actiune in instanta ci doar o notificare.
Formularea unei notificari nu este conditionata legal de trecerea unei perioade de 90 de zile de la termenul stabilit pentru plata.
Iar aceasta notificare, dupa cum vedeti, se refera, asa cum spune utilizatorul la restante pentru perioada 2009 - 2011, dar nu era in afara legii chiar daca notificarea s-ar fi referit doar la restantele din iulie pana in noiembrie, fiind, asa cum am aratat trei luni neplatite, iar pe 18 noiembrie apare pe lista cea de-a patra luna.