avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul caldurii la comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul caldurii la comun

La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se refera la cei care au calorifere pe scara blocului, sau alte parti comune,nu la tevile care trec prin apartamente,care n-au nimic in comun cu incalzirea scarii.Va rog lamuriti-ma si pe mine ,ca discutiile din forum se refera doar la tevi izolate sau neizolate
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:46, 3 Martie 2012
Multumesc pentru raspuns.
E posibil ca in 2004 cand s-au montat repartitoarele sa nu fie obligatorie sigilarea lor....dar odata cu Ordinul 343 , aceasta obligativitate apare scrisa in lege....ca de altfel si verificarea anuala a repartitoarelor....
Nu cred ca ar fi normal sa se invoce Ordinul 343 doar cand ni se iau banii din buzunar...cei care utilizeaza repartitoare au obligatia de a respecta si ei legea....
Discutia la sedinta Asociatiei tocmai pe tema aceasta s-a facut...sa se elimine suspiciunile ca nu este corect calculul/repartitia caldurii facuta de aceasta firma....din pacate concluziile la care s-a ajuns sunt triste .....
Noi ce ar trebui sa facem ? sa acceptam situatia aceasta ?//? - mai ales ca firma de calcul (neoficial) ne-a comunicat ca oricum ei nu castiga nimic din acest contract....(65 ron , din care mai este platit un colaborator pentru a le duce citirile...angajatii firmei nu au mai vizitat blocul de ani de zile)
Acela este un raspuns cinic din partea firmei!
Oricat de putin ar incasa, putin lucreaza, nu-i asa(?), nu e normal sa-si bata joc de oameni.
Am senzatia ca nici conducerea asociatiei nu se implica prea mult in aceasta poveste sau ca, dimpotriva, are o pozitie prea radicala. Unde a fost conducerea asociatiei si administratorul atata timp cat in calcul nu a fost integrat un apartament? Vina este a ambelor parti, unii ca nu au calculat bine, ceilalti pentru ca nu au sesizat la timp eroarea, desi puteau s-o faca.

:offtopic: Asta ce-ar insemna, ca magazinul de paine sa dea paine mucegaita celor care cumpara o paine in loc de 3-4?
Doamna elga50
Sa stiti ca daca toate caloriferele sunt inchise, nu mai circula agent termic prin instalatie si consumul pe tevi este o ( zero). Si eu am avut impresia initial, ca de exemplu atunci cand vecinul de la etajul 4 ( ultimul etaj), care are repartitor de cost pe un calorifer, in varianta cand toti vecinii de sub el au numai tevi verticale fiinca au centrale termice in apartamente, dupa ce acesta inchide robinetul termostatat prin instalatie mai circula agent termic. M-am interesat la un cumnat si acesta contrazice ipoteza ca in situatia actuala pe acolo poate sa mai circule ceva agent termic.
Aceasta situatie se poate intampla numai in cazul cand asupra majoritatii instalatiilor ( de pe veremea lui ceasca) se face acea interventie numita echilibrare hidraulica. Bineanteles, daca se doreste acest lucru de catre proprietarii de centrale termice de apartament pentru varianta cand acestia doresc sa foloseasca caldura degajata de tevile verticale, asa cum indeamna de exemplu ANRSC-ul, pentru ca acestia sa micsoreze proportional consumul de gaze.

In prezent, proprietarii,, folosesc'' niste tevi prin care nu circula agent termic in mod continuu ,dar platesc ca si cum pe acolo ar circula, avand caracteristicile prevazute in contractul de furnizare semnat de asociatie cu regia locala de furnizare a agentului termic in sistem centralizat.

Pentru aceasta situatie se impune echilibrarea hidraulica interioara.

Ati inteles ?.:O

De asta eu cand mai ating acele tevi verticale am impresia ca ma curenteaza raceala lor, dar la plata se considera ca sunt fierbinti de pot incalzi tot apartamentul.:stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
johnpescar, utilizator
Doamna Elga ,Asociatia a facut reclamatie dupa fiecare calcul eronat....., tocmai din acest motiv cred ca doreste sa termine cu aceasta firma....ideea este ca se inregistreaza reclamatia ...ti se da un nr de inregistrare....si calculul este facut la Bucuresti!!!!!cei de la Galati nu pot sa-ti rezolve problema......presteaza ceva de genul ''purtatori de cuvant''...poti sa vorbesti la nesfarsit cu ei....de rezolvat nu rezolva nik....asteapta raspunsuri/calcule de la Bucuresti...
Cum asa? Dar prin firma aia din Galati umbla numai femeia de serviciu? Nu au calculator si imprimanta si niste operatori?:stunned:
Am trait s-o aud si p-asta!

Mda, aveti dreptate, nu merita sa mai lucrati cu ei. Daca e asa cum spuneti, sunt sub orice critica!

@johnpescar
Da, asa e, daca toate caloriferele sunt inchise pe tevile verticale nu circula agent termic, deci nu sunt calde. In consecinta nici la bransament nu se inregistreaza nimic, deci nici nu se plateste nimic.
Eu cu 100% am avut in vedere ca mai e vreun calorifer deschis cat de cat sau vreunul pe partile comune..... si din aceasta cauza "trage" agent termic.

Deci @johnpescar, e posibil sa platiti ceva la tevile verticale, chiar daca ale dv. sunt reci toata luna (?!) pentru ca pe alta coloana de calorifere sau apartamente totusi ele sunt calde.
Tevile verticale sunt calculate la "gramada" si sunt repartizate tot la "gramada" pe cota-parte indiviza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)