avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul caldurii la comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul caldurii la comun

La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se refera la cei care au calorifere pe scara blocului, sau alte parti comune,nu la tevile care trec prin apartamente,care n-au nimic in comun cu incalzirea scarii.Va rog lamuriti-ma si pe mine ,ca discutiile din forum se refera doar la tevi izolate sau neizolate
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:46, 3 Martie 2012
Subsolul blocului dvs. este folosit de toti proprietarii ( boxe , garaje, spatii de depozitare) ?. Daca este numai subsol tehnic , nu exista spatii comune incalzite, doar tevi verticale( izolate) pentru ce trebuie sa platiti caldura care se pierde la subsol din tevile folosite de cei care au ramas la sistemul centralizat?.
Poate caldura degajata de acele tevi iese de acolo , se ascunde pe holul de acces , iar cand deschideti usa de acces in apartament patrunde neinvitata in apartament a.i. sunteti buni de plata ?.:O
Subsolul blocului dvs. este folosit de toti proprietarii ( boxe , garaje, spatii de depozitare) ?.


Daca lucrurile ar fi asa de simple.....uiti un lucru John...suntem in Romania,legile care erau valabile cand ne-am debransat nu mai sunt valabile acum!!!!
Subsolul nu este folosit la nimic..., trebuie sa fim realisti totusi ca este spatiu comun...problema este ca acele tevi de caldura nu deservesc toti locatarii...si culmea exact cei care le folosesc nu doresc izolarea lor si micsorarea costurilor....
Iarna trecuta am avut un locatar(incalzire centralizata) care a platit intr-o luna 65 ron caldura , iar cei cu centrale 55 ron!!!!!Stiti cine s-a dus si a facut reclamatii pe la Primarie ,Apaterm, [EDIT]? ..acest locatar....
Nu stie nimeni sa ne spuna concret cum se face calculul acesta???din ce am citit pana acum nu am inteles...sa spunem care este diferenta dintre un apartament care are izolate si zidite coloanele de incalzire fata de cineva care nu a facut acest lucru???pentru ca pe zi ce trece realizez ca a fost o investitie proasta izolarea si zidirea acestora....mai ales ca o parte din coloanele respective nu mai sunt folosite de nimeni pe verticala ..toate apartamentele fiind debransate si avand centrala proprie.

Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
elga50, moderator
Trebuie sa intelegi ca legile sunt drepte, dar depinde cum sunt aplicate.Cel mai bine intelegi totul daca simplifici in cazul tau : platesti cat consumi. Nu exista o lege care sa creeze cuiva obligatii nereale de plata.Simplu nu?.
Noi va raspundem, dar dv. o sa vreti sa intelegeti?
Izolarea coloanelor verticale nu se mai considera pentru calculul caldurii la comun.

Din factura de caldura se extrage un procent pentru spatiile comune, un alt procent pentru tevile verticale si restul se imparte in functie de consumul individual celor conectati la sistemul centralizat.

Valoarea rezultata din aplicarea procentelor pentru spatiile comune si tevile verticale se repartizeaza tuturor apartamentelor in functie de cota-parte indiviza.



Noi va raspundem, dar dv. o sa vreti sa intelegeti?


De ce sa nu vreau sa inteleg?????Tocmai aici este problema...vreau sa aflu concret de ce se tine cont cand se fac aceste calcule.., dar fiecare spune altceva....De exemplu acum, din raspunsul dat de dumneavoastra am inteles ca am fost niste fraieri ca am mai cheltuit bani ptr izolarea si zidirea coloanelor verticale din apartamente....ptr ca vom plati la fel ca cei care nu au facut-o....
Am inteles bine???
Nu vreau sa fiu inteles gresit.....m-am resemnat de anul trecut ca trebuie sa platim....dar macar sa fie un calcul transparent ...si sa stiu efectiv pe ca dau baniii...indiferent daca mie mi se pare corect sau nu...asta este alta poveste...

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu incalzirea pe spatiile comune patrichi_stefan patrichi_stefan Administratorul asociatiei blocului cu o singura scara unde locuiesc ne-a pus anul trecut la plata cheltuielilor cu incalzirea pt spatii comune..Inteleg ca ... (vezi toată discuția)
lipsa parti comune ale blocului- se pot cere cheltuieli de incalzire ? NeluBalas NeluBalas Buna seara.Subsolul blocului este neamenajat ( pamant pe jos cum a ramas de la constructor),tevile sunt izolate ,pe casa scarii caloriferele au fost ... (vezi toată discuția)