avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime CCM ramura comert
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime CCM ramura comert

In CCM ramura comert scrie:

Art. 40
(3) Sporurile minime ce se pot acorda in conditiile prezentului contract sunt:
d) pentru vechime in munca, minimum 5% pentru 3 ani vechime si maximum 25% la o vechime de peste 20 de ani, din salariul de baza;


Din octombrie 2011 am facut 3 ani vechime, insa angajatorul a tacut chitic si nu mi-a acordat acesti 5%

Trebuia sa mi-i acorde?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:30, 17 Decembrie 2011
Pe cine dau in judecata? Ministerul? Angajatorul? Daca nu stiu ii dau in judecata pe amandoi si plangere penala directorului cu raspunsul...
In judecata dati angajatorul ..
Pentru ca a respectat prevederile ministerului muncii? Si directorul acela poate fi dat in judecata in contencios... cert e ca degeaba dai in judecata un bugetar, asa ca da, dau in judecata angajatorul :))
Care prevederi ? ... acea adresa nu are nicio valoare juridica , intrucat contravine art.4 alin.2 din ccm mai sus mentionat ...
Pai nu mai stiu... incompetenta unui director + idem omolog in firma m-au scutit de sporul de vechime deja pe cateva luni. Tehnic vorbind angajatorul nu se poate scuza de necunoasterea legii, cu comunicat de la minister sau fara Cel putin asta mi s-a facut mie, chiar si in privinta normelor metodologice ale functionarilor publici (dintre care unele sunt si secrete deci n-as avea de unde sa le stiu poate)

Angajatorul a angajat o firma de avocatura despre asta, pentru ce, ramane sa aflam. Incidental are si un departament juridic... :)) Eu cred ca nu ca sa demonstreze ca CCM este in vigoare a angajat avocati

Ar trebui sa-i propun sefului renegocierea CCM? :) In acest caz este iarasi obligatoriu sa reprezint mai mult decat persoana mea in firma?

Revin intr-o saptamana sau doua probabil cu vesti.

Faptul ca nu s-a mai indignat nimeni inafara de nimeni mi se pare semn rau, sau poate n-am auzit eu.

Alte discuții în legătură

Este sporul de vechime obligatoriu? Gabriel Vladucu Gabriel Vladucu Daca la angajarea un salariat mai in varsta, acesta solicita ca in afara salariului brut (de baza) negociat sa i se acorde si spor de vechime - 25%, desi el nu ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime TeoSaf44 TeoSaf44 Buna seara si [i]La Multi Ani[/i]! Am si eu o intrebare: Angajatorii - firme private sunt obligati sa acorde sporul de vechime dupa aceleasi legi/reguli cu ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de ramura comert mary67 mary67 Buna ziua. Ma intereseaza valabilitatea C.C.M. pe ramura comert. Unii specialisti spun ca in anul 2011 nu am fi avut acest contract, altii, ca este valabil ... (vezi toată discuția)