Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
am primit 90 zile suspendare, sapt trecuta am sustinut si promovat testul, iar azi mi-am luat permisul inapoi,.bafta celor care inca asteapta, si insistati la politie sa va solutioneze cazul.
Marine in cazul asta dispui de 3 variante . nu ti le-a zis politistul :
1. Cea mai favorabila : 3 luni +1 permis suspendat pentru neinceperea urmaririi penale, +amenda administrativa care nu se inscrie la cazier.
2. Inceperea u penale(cea mai favorabila in cazul tau): Anulare de permis , trimitere in judecata, solutionarea cazului si abia dupa 6 luni poti da iar pentru permis, un nou examen , o noua cheltuiala , foarte mult timp pierdut. + cazier + amenda penala + cheltuieli de judecata.
3. Condamnare cu suspendare (in cazul tau) : Anulare de permis , poti da dupa 12 luni iar pentru permis, un nou examen , o noua cheltuiala , un dezastru de timp pierdut, + cazier, + amenda, + cheltuieli de judecata.
4.Condamnarea de la articolul 101....
Daca Doamna Avocat te-a sfatuit ca ai shanse, apeleaza la ea. Ea stie mai bine.
Forumul asta este foarte bun, gandeste-te ca atunci cand vei fi chemat... sa le explici celor care te vor audia exemplele noastre. Asa cum am scapat noi, sa le dovedesti ca nu esti un infractor asa cum cred ei, sa ii convingi sa te inteleaga.
Am depus la parchet cerere de prelungire a dovezii de circulatie (stau de 3 luni fara drept de circulatie). M-au tot amanat cu rezolutia cererii, ba sa vin vineri, ba sa vin marti iar marti imi spun sa vin joi. Ma duc si joi si surpriza....cererea a fost respinsa.#-o Eu tind sa cred ca astia au ceva cu mine, incepand de la politie care mi-au trimis dosarul cu propunere de trimitere in judecata desi nu vad de ce. Apoi dupa ce am fost in audienta la procuror (o femeie), acesta imi spune sa revin peste 2 saptamani sa imi comunice decizia ei. Peste 2 saptamani cand ma duc la ea ma intreaba de ce am mai venit? Pai ii spun ca am fost acum 2 saptamani la dansa si ea mi-a spus sa revin acum. Ea zice: "aaaa....bine, pai veti fi trimis in judecata". :sorry:
Nu as putea cere judecarea in alt oras sau ceva de genul asta? Tare ma tem ca nu va iesi bine pt ca toata lumea s-a purtat cu mine de parca as fi ultimul infractor......
Asteapta si tu dupa sarbatori poate se mai imbuneaza lumea , si eu astept... tot la fel ca sa nu provoc discordie.... un avocat te-ar putea sfatui mai bine... dar unul care a mai trecut prin asa ceva, si unul care sa te asigure nu ala care cand ai ajuns la judecatorie; da ce problema ai?... da onorariul meu e 10... si te scap:-J .