avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Platforma cu numere straine expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Platforma cu numere straine expirate

Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
Cel mai recent răspuns: Ionut222 , utilizator 17:43, 8 Decembrie 2008
esti sigur cu examenul?anul trecut, dupa cum ziceam si intr-un alt post, cineva a patit la fel dar nu a mai dat examen si a asteptat 90 zile.
Sunt sigur 100%. Asa mi-a spus politistul cand am fost sa-mi ridic permisul. In plus, citind pentru reexaminare, am vazut si articolul de lege prin care se spune despre asta.
Teo ai apelat la avocat?
Oficial nu, dar am vorbit cu o prietena avocat si mi-a aratat precedente in justitie castigate de "inculpati", pe motiv ca nu exista latura obiectiva a infractiunii. Cei de la cercetari penale mi-au spus ca am dreptul la un avocat, dar din experienta lor, ei ma sfatuiesc ca in situatia de fata e o cheltuiala inutila. Si eu consider la fel, ca nu e nevoie de un avocat. Sper sa dispara anomalia asta din codul rutier si sa fie incadrata la contraventie.
Ce zici tu sunt minuni! Dar cum am zis reprezinta o sursa de bani pentru avocat, procuror, si nu in ultimul rand politist. Si un stres pentru noi oamenii de rand.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto plus testare decarrera decarrera Am condus masina unei prietene si avea numerele de inmatriculare provizorii expirate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit o amenda de 360 de lei ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)