Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
Sunt sigur 100%. Asa mi-a spus politistul cand am fost sa-mi ridic permisul. In plus, citind pentru reexaminare, am vazut si articolul de lege prin care se spune despre asta.
Oficial nu, dar am vorbit cu o prietena avocat si mi-a aratat precedente in justitie castigate de "inculpati", pe motiv ca nu exista latura obiectiva a infractiunii. Cei de la cercetari penale mi-au spus ca am dreptul la un avocat, dar din experienta lor, ei ma sfatuiesc ca in situatia de fata e o cheltuiala inutila. Si eu consider la fel, ca nu e nevoie de un avocat. Sper sa dispara anomalia asta din codul rutier si sa fie incadrata la contraventie.
Ce zici tu sunt minuni! Dar cum am zis reprezinta o sursa de bani pentru avocat, procuror, si nu in ultimul rand politist. Si un stres pentru noi oamenii de rand.