avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Platforma cu numere straine expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Platforma cu numere straine expirate

Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
Cel mai recent răspuns: Ionut222 , utilizator 17:43, 8 Decembrie 2008
Am o intrebare ai asteptat sa-ti vina amenda in posta sau ai fost la procuratura si ai urgentat?
am fost si la procuror si la politie de nenumarate ori
Eu mi-am luat permisul din 10 noiembrie. De bucurie am uitat sa mai scriu. In cazul meu amenda a fost de 200RON si 30RON cheltuieli de judecata.
Am si eu o intrebare:
Din experienta dumneavoastra cunoasteti cazuri care au fost solutionate cu condamnare (fie ea cu suspendare sau cu executare) referitor la conducerea cu nr provizorii expirate?

L.E. Intreb acest lucru deoarece dosarul meu a ajuns la Parchet cu propunere de trimitere in judecata si sunt foarte ingrijorat.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2008
marin82, utilizator
Depinde. Aveti cazier?

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto plus testare decarrera decarrera Am condus masina unei prietene si avea numerele de inmatriculare provizorii expirate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit o amenda de 360 de lei ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)