Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
am avut dovada 15 zile dupa care a fost prelungita inca 30, pe urma nu mi-au mai dat.abia in 28 nov expira cele 3luni de la expirarea dovezii, sper sa va dau vesti bune atunci.dar mai am de asteptat 1 luna si ceva.sa fie, la fel
poate rezolvati voi pana atunci:))
Mi s-a solutionat dosarul de la procuratura. Decizia a fost scoaterea de sub urmarirea penala si amenda administrativa de 200RON. Asta a fost vestea buna. Vestea rea este ca permisul nu-l pot ridica decat dupa expirarea celor 90 de zile, in cazul meu pe 10 noiembrie, dar dupa ce dau examinarea la Politie. Daca nu dau examinarea pana atunci, se mai prelungeste automat termenul cu inca 30 de zile. Examinarea este obligatorie pentru ridicarea permisului in 90 de zile. Cine se apropie de acest termen, e bine sa dea examenul scris, ca altfel mai sta o luna. Sper sa fie utile informatiile.
Avand in vedere ca am fost oprit pe 25august si am ridicat hotararea de la procuror pe 21octombrie, inseamna 3 luni fara cateva zile. In Pitesti am avut dosarul, dar am dat multe telefoane pentru a accelera dosarul la fiecare departament prin care trecea. Iar procurorul la care am fost repartizat, avea dosare nesolutionate din 2007, norocul meu a fost ca am o cunostinta in Pitesti si a intervenit sa accelereze dosarul, ca altfel cred ca mai stateam cateva luni. Eu ma asteptam sa-mi dea neinceperea urmaririi penale fara amenda administrativa ca sa pot lua permisul imediat.
Este o absurditate sa nu poti conduce pana se solutioneaza dosarul. Cine raspunde pentru pagubele produse in tot acest timp dupa expirarea celor 90 de zile? Sunt oameni care isi castiga existenta si sunt dependenti de permis. Este o masura mult prea dura in raport cu fapta comisa. Cred ca este cea mai aberanta si mai nedreapta pedeapsa din tot codul rutier.