avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Platforma cu numere straine expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Platforma cu numere straine expirate

Buna ziua,
Am o intrebare cunoscatorilor de aici. Varul meu a condus un autovehicul cu o platforma cu numere de inmatriculare(germania) expirate, dupa ce a cumparat-o(platforma) pe o distanta de cativa metri. A fost oprit de politie si evident i-a fost retinut permisul, dar pe o perioada nedeterminata si fara dovada de circulatie(practic a fost nevoit sa isi abandoneze masina). Din cate am inteles este caz penal si poate dura foarte mult timp pana la solutionare.
Intrebarea mea este: Cum se procedeza in acest caz avand in vedere ca are domiciliul in Constanta, iar el a fost oprit de politie in Popesti-leordeni? Se mai poate obtine dovada pentru circulatie, eventual pentru a putea iesi din tara?
Cel mai recent răspuns: Ionut222 , utilizator 17:43, 8 Decembrie 2008
Depinde de cat de baiat bun ai fost inainte. Sau daca te-ai luat de politistul de la cercetari penale ori nu ai avut o cale de iesire si nu ai regretat momentul trait in sensul: "da domle eram cu fratemiu si il duceam la spital ca murea, daca era daca nu ma duceam dupa el; imi pare nespus de rau si n-o sa mai fac in viata mea asa ceva", sau daca te-ai luat de cel de la rutiera, sau daca ai comis ceva grav in sensul ca ai circulat cum am circulat si noi si ai comis inainte: un accident cu fuga de la locul faptei; sau ai furat un l de combustibil dintr-o benzinarie si ai demarat in tromba... Totusi daca te-a dat in judecata trebuie sa stii si de ce ai fost propus pentru un potential proces!
Mentionez ca si un cuvant .... spus.... cui nu trebuie este o infractiune cu sau fara condamnare. Deci insira-ti din nou momentele traite, analizeaza si vezi ce a mers rau, daca nu mergi si intreaba pe cel care te=a trimis in judecata: de ce?! ai dreptul!
Nu am cazier, insa am primit o amenda administrativa acum 7 ani pt conducere fara permis. (aveam scoala de soferi terminata insa nu dadusem pt permis).
Pt Ionut222: NU am fost trimis in judecata. Dosarul se afla la Parchet. Acest dosar a plecat de la politie cu propunere de trimitere in judecata. Nu am comis nimic in afara faptului ca conduceam masina cu nr provizorii expirate si nu consider ca am avut un comportament necorespunzator in timpul declaratiilor date la politie.
Vreau sa stiu daca am sanse sa scap cu amenda administrativa.
Fara cazier, aveti sanse. Nu conteaza foarte tare propunerea politiei. Conteaza ce spune procurorul.
mie procurororul (era o femeie) mi-a lasat o impresie foarte buna.Sunt de parere ca procurorii sunt niste oameni care judeca(spre deosebire de politistii de la rutiera).Nu cred ca o sa trimita dosarul in instanta pt fapta pe care ai comis-o, ca si noi de altfel.Cred ca au cazuri mult mai importante de care sa se ocupe in instanta.parerea mera este ca scapi.Intereseaza-te la ce procuror ai dosarul si discuta cu el.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto plus testare decarrera decarrera Am condus masina unei prietene si avea numerele de inmatriculare provizorii expirate.Am fost oprit de un echipaj de politie si am primit o amenda de 360 de lei ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis auto RaluAlexCip RaluAlexCip Pe 04 noiembrie am intrat cu masina intrun taxi care a franat brusc la trecere. In taxi o doamna a acuzat dureri cervicale, a venit salvarea, la spital nu a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)